es 

Європейськи союз і Міжнародна організація праці, міжнародна спільнота закликають український Уряд і нардепів «Слуги народу» до тями.

 

Про це зазначив Голова ФПУ Григорій Осовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Йдеться про права найманих працівників в Україні; про гарантії діяльності профспілок ; про майно профспілок, яке вони зберегли з радянських часів. Якщо перші дві настанови будуть виконані, то майно як вишенька на торті безперешкодно в нагороду дістанеться.. « замовнику» цього антинародного дійства.

Лідери Федераціі профспілок України і Конфедераціі вільних профспілок, останнім часом провели в Брюселі низку робочих зустрічей з міжнародними профобєднаннями, керівництвом Бюро трудящих МОП , профільних структур ЄС і Європарламенту, інформуючи іх про загрози трудовим і соціальним правам працівників та громадян на об’єднання у профспілки для захисту своїх пра та інтересів.

Це сталося внаслідок ініційованого і внесеного 28 грудня 2019 р. Урядом законопроекту 2708 «Про працю», та поданого в цей же час групою народних депутатів від «Слуги народу» ( серед 42 підписантів аж 8 голів Комітетів ВР) законопроекту 2681 « Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності профспілк. Як бачимо , таке співпадіння не випадкове, а є чітко спланованою «Замовником» акція розчистити поле для вільного входження іноземного капіталу в Україну під розпродаж залишків державних підприємств ( уряд планує виставити понад 500) , концесію чи управління морських портів , Укрзалізниці , інших привабливих інфраструктурних об`єктів і продаж землі.

Детальніше

Прес-центр ФПУ