post big 667 zp2

Про це йдеться у листі Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового до КМУ та СПО сторони роботодавців на національному рівні.

Голова ФПУ наголошує на тому, що у зв’язку з намірами Уряду та Президента України підвищити мінімальну заробітну плату у 2020-2021 роках, визначенню розміру мінімальної заробітної плати мали б передувати переговори Сторін соціального діалогу, як це передбачено національним законодавством (Закон України «Про оплату праці») та міжнародними зобов’язаннями України (Конвенція МОП № 131), а також домовленостями за чинною Генеральною угодою.

Відповідно до пункту 3 Регламенту ведення колективних переговорів перше засідання Комісії повноважних представників Сторін мало б відбутися у березні цього року. У зв’язку з цим, СПО об’єднань профспілок надіслав Мінекономіки та СПО сторони роботодавців на національному рівні склад робочої Комісії від профспілок.

Проте, переговори досі не розпочато.

Враховуючи вищезазначене, Профспілкова сторона пропонує невідкладно розпочати переговори Сторін  з визначення розміру мінімальної заробітної плати.

Прес-центр ФПУ