IMG 20230714 151845 

У рамках проведення у Києві міжнародного семінару, організованого за участі Глобального союзу IndustriALL, Міжнародної організації праці, Верховного комісара ООН з прав людини та Фонду імені Фрідріха Еберта, відбулась робоча зустріч заступника Генерального секретаря IndustriALL Кемаля Озкана з Головою ФПУ Григорієм Осовим.

Під час перемовин, що відбулися у столичному Будинку профспілок, Кемаль Озкан подякував Григорію Осовому та у його особі усім представникам українських профспілок-членам Глобального та Європейського союзів IndustriALL за їх участь  у дискусії, що відбулась 12-13 липня, і була спрямована на активізацію співпраці соціальних партнерів в Україні задля захисту прав українських працівників під час війни та в період післявоєнній відбудові.

IMG 20230714 145933

- На всіх дискусійних майданчиках та міжнародних заходах, я бачу, що профспілки, які входять до ФПУ, є гідними посланцями трудящих України і дієво захищають права та інтересів членів профспілок, - сказав  Кемаль Озкан. Ви - справжні патріоти, які доклали чимало зусиль в тому числі і до того, щоб Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС.

Ми й надалі будемо робити все необхідне, щоб підтримувати вашу позицію, наполягати на важливості діяльності ФПУ, її ролі у процесах євроінтеграції та захисті прав членів профспілок в Україні. – Своїм приїздом ми відчули себе ближчими до вас і тому, користуючись нагодою, я висловлюю вам нашу всебічну підтримку і усім нашим братам сестрам в Україні.

IMG 20230714 150142

У відповідь на теплі й дружні слова високого гостя Голова ФПУ подякував своєму колезі за його візит до нашої країни у такий важкий час.

- Твій приїзд в Україну завжди надає нам оптимізм, тому що  у тебе є впевненість і віра у спроможність профспілок, що ми можемо змінити ситуацію на краще, – сказав Г.Осовий, звертаючись до  К.Озкана, - але цього було б не достатньо без твоєї особистої ролі та внеску в цю роботу, як одного з керівників IndustriALL. Голова ФПУ наголосив на великому значенні дводенної дискусії, що відбулась під егідою авторитетних міжнародних організацій, і яка дозволила її учасниками сконсолідуватись і згуртуватись навколо рішення актуальних для України і всього цивілізованого світу проблем.

IMG 20230714 150206

Він відзначив відкритість та професійність розмови і підкреслив, що навіть в умовах війни соціальні партнери: профспілки, представники влади і роботодавці мають обговорювати плани на майбутнє, зокрема, щодо ролі і місця профспілок у період післявоєнної відбудови країни, адже саме профспілки є представниками найманих працівників, які працюють у всіх галузях економіки. Потрібно вже зараз визначати перспективи реформування трудових відносин в України з метою їх приведення  до європейських вимог та ін.

Під час свого візиту до України я переконався, що Україна, не зважаючи на війну і важки часи, має потенціал і робить все необхідне, щоб відродитись після війни, - зазначив керівник IndustriALL. - Ми побачили, що в Україні вибудовується демократична модель на зразок Європейської і я переконаний, що Україна переможе і вибудує справжню реальну і демократичну, стійку модель подальшого розвитку.

Впевнений, що наша солідарність і співпраця буде продовжуватись. Наші серця з вашими назавжди.

IMG 20230714 150925

У зустрічі взяли участь: голова Атомпрофспілки України - членської організації IndustriALL Валерій Матов, заступник Голови ФПУ Василь Андреєв, народний депутат України, представник ФПУ у Верховній Раді України Сергій Рудик.

Пресцентр ФПУ