strayk

 

З В Е Р Н Е Н Н Я

президії Тернопільської обласної ради профспілок

до профспілкових організацій області

 

м. Тернопіль 2 грудня 2013 року

 

Шановні спілчани!

 

                   Події останніх днів засвідчили про брутальний і цинічний спротив Президента і Уряду України волевиявленню українського народу за втілення в державі європейських стандартів, побудову демократичного суспільства, повагу до громадянських прав і свобод .

                  Обласна рада профспілок гостро засуджує невиправдано жорстоке побиття  учасників мирної акції працівниками силових структур на майдані Незалежності у м.Києві в ніч з 29 на 30 листопада цього року.  

                  Зважаючи на загрозу загальноприйнятим людським і християнським цінностям та соборності України, звертаємося до членів профспілок і трудових колективів підтримати Резолюцію Народного віче «За європейську Україну!»,  та заклики громадських організацій до безстрокового національного мирного страйку.

                  З метою недопущення можливих переслідувань учасників масових акцій протесту рекомендуємо профспілковим організаціям невідкладно ініціювати скликання зборів трудових колективів з прийняттям рішення  щодо участі у національному мирному страйку та забезпечити їх правовий захист.

Наша сила в єдності!
 

                  За дорученням президії,

 

Голова обласної ради профспілок                                          А.В.Присяжний

 

 

 

 

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ

 

ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСНА РАДА ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК

 

П Р Е З И Д І Я

 

П О С Т А Н О В А

2 грудня 2013 року

 м.Тернопіль 

 № Пр-31-01


          Про підтримку національної акції протесту

  
          У зв’язку з порушенням конституційних прав та свобод громадян, зважаючи на загрозу загальноприйнятим людським і християнським цінностям,  президія обласної ради профспілок

         

        П О С Т А Н О В Л Я Є:

          1. Засудити невиправдано жорстоке побиття  учасників мирної акції працівниками силових структур на майдані Незалежності у м.Києві в ніч з 29 на 30 листопада цього року.

          2.  Затвердити текст Звернення  президії обласної ради профспілок до профспілкових організацій області.

          3. Рекомендувати первинним профспілковим організаціям  ініціювати невідкладне скликання зборів трудових колективів щодо участі у національному мирному страйку з метою недопущення можливих переслідувань членів профспілок – учасників масових акцій протесту.

          4. Опублікувати постанову та Звернення на сайті обласної ради профспілок та електронних ЗМІ.

         

Голова обласної ради профспілок                                       А.В.Присяжний