БУХ

 

Федерація профспілок України в сучасних складних соціально-економічних умовах значно скорочує витрати на багатьох напрямах своєї діяльності. Про це заявив Голова ФПУ Григорій Осовий під час виступу перед учасниками семінару-навчання завідуючих фінансових відділів – головних бухгалтерів членських організацій ФПУ.

Голова Федерації зазначив, що за 1,5 роки двічі проведено скорочення штату апарату ФПУ, автотранспорту. Через зменшення заробітної плати, традиційних адміністративно-господарських витрат зекономлено за минулий рік 5,7 млн. гривень. А обсяг роботи не зменшився, а значно зріс. Наприклад, за минулий рік фахівцями апарату ФПУ було опрацьовано 1079 важливих законопроектів, проектів рішень та постанов Уряду, які надійшли до Федерації. По ним зроблено необхідні висновки, зауваження, пропозиції.

 

БУХ1

 

Григорій Осовий наголосив на тому, що зараз скорочені або зовсім скасовані практично всі державні програми, бюджет працює лише на зарплати та пенсії. Так буде і далі, підкреслив він, якщо не буде змінено ставлення до людини праці та економіки в цілому. Зараз на те, щоб нагадувати 43 млн. населення України фактично працює тільки 8 млн., з них 4 млн. – це бюджетники, а 4 млн. – це реальний сектор економіки. При цьому багато підприємств та організацій постали перед проблемою виживання.

 

АК

 

БУХ2

 

Дуже складна зараз ситуація і з бюджетом ФПУ, членських організацій. Тому, закликав Григорій Осовий учасників семінару, необхідно активізувати роботу по наповненню бюджетів. «Роль в цьому фінансових працівників членських організацій дуже велика», - зазначив він.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ