АКАДЕМИЯ

 

1 вересня – в День знань – в Україні більше 720 тисяч першокласників та першокурсників вперше переступили поріг своїх навчальних закладів. Саме цей день має стати для них вдалим стартом у велике життя та у безкрайній світ нових знань і цікавих відкриттів.  Зрозуміло, що кожен вищий навчальний заклад України має власну традицію посвяти першокурсників у студенти. Головна мета цього освітянського священнодійства – створити для першокурсників атмосферу справжнього свята, що запам’яталося б на все життя, допомогти їм стати повноправними членами колективу навчального закладу. Дуже яскравим та барвистим стала цього року першовереснева зустріч в Академії праці, соціальних відносин і туризму.

В актовому залі АПСВТ вже з самого зранку було багато студентів, їхніх батьків, представників науково-викладацького складу Академії. Цікаво, що серед присутніх було чимало тих, хто представляє цілі династії випускників та студентів вищі. В урочистостях взяли участь Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, а також голова Профспілки працівників оборонної промисловості України Олександр Черниш.

Перед початком заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про загиблих під час бойових дій на Сході України.

 

АКАДЕМИЯ1

 

Студентів, викладачів, гостей свята привітала ректор Академії Вікторія Буяшенко. «Ми знаходимось сьогодні у стінах унікального учбового закладу, якій створила найпотужніша громадська організація країни – Федерація профспілок України», - зазначила вона. Вікторія Буяшекно нагадала, що Академію праці, соціальних відносин (АПСВ) було створено у 1993 р. відповідно до Закону України «Про освіту» та Постанови Президії Федерації профспілок України з метою якісної програмно-цільової підготовки спеціалістів у галузі правознавства, ринкових відносин, соціального партнерства, організації праці і управління. Водночас із застосуванням сучасних передових технологій навчання Академія використовує також багаторічний досвід і традиції Вищої школи профспілкового руху. Академія сьогоднішня — це провідний вищий навчальний заклад України, національний осередок сучасних знань про суспільство та соціальні технології.

Ректор АПСВТ наголосила, що День знань — це не просто сторінка у розвитку освітнього процесу. Це свято, що об’єднує усіх, бо у знаннях є основою життя. «Саме знання ми використовуємо для того, щоб досягти певної професійної майстерності, саме знання ми використовуємо для того, щоб вирішити свої життєві проблеми, і навіть коли ми захоплюємося чимось, в основі будь-якого хобі завжди лежить знання. Тому мені хочеться побажати, щоб ви ці знання використовували, в першу чергу, для розвитку себе як особистості: розвитку свого внутрішнього я, розвитку своєї громадської позиції, розвитку себе як гідних громадян України», - підкреслила вона.

 

АКАДЕМИЯ2

 

Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму виступі підкреслив, що це дійсно хвилюючій день, особливо для засновників та організаторів АПСВТ – Федерації профспілок України, яка об'єднає сьогодні 6 млн. 420 тисяч членів профспілок. Від імені ФПУ профспілковий лідер висказав колективу Академії побажання успіхів в досягненні нових здобутків на шляху навчання та виховання гідній зміни профспілковим фахівцям. «Ми пишаємось тим, що маємо такий свій власний начальних заклад, - підкреслив він. – Наші випускники працюють у всіх сферах суспільної діяльності, і на кожному з цих напрямів ми маємо чудові приклади, коли випускники стають міністрами, очолюють великі громадські організації або стають визначними політиками».

 

АКАДЕМИЯ5

 

Григорій Осовий наголосив, що зараз непростий час для навчання, праці, коли в країні неспокійно, коли на Сході України йде війна. «Ми - профспілки - хочемо миру, розвитку та процвітання в нашої країні, яка має надзвичайно великий економічний, трудовий, соціальний потенціал, щоб стати врівень з провідними європейськими країнами, але потрібне, щоб кожний з нас захотів прагнути цього і, зрозуміло, працював на цій результат, - зазначив він. – Ми щиро віримо у те, що й наші сьогоднішні першокурсники, й ті, хто продовжує навчання в Академії, будуть саме тим ресурсом, який виведе нашу країну на якісне новий етап розвитку. Бажаю вам, батькам, викладачам добрих, гарних днів у новому навчальному році, здобуття не тільки освіти, але й суспільного розвитку. Наша профспілкова команда бажає вам міцності духу, твердості позицій, успіхів в навчанні».

 

АКАДЕМИЯ4

 

Присутніх також привітав заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, Він побажав студентам та викладачам не тільки вивчати світ знань, але і світ духовності, бути патріотами, гідними громадянами України. Так як навчали, у тому числі і своїми прикладами такі видатні українці,я к Тарас Шевченко, Андрій Шептицький та інші. Від імені Федерації профспілок України він передав колективу Академії примирник «Кобзаря», книгу Андрія Шептицького та ще ряд інших цінних та рідкісних видань.

З привітальним словом до присутніх звернулись також голова Наглядової ради Академії, голова профспілки працівників оборонної промисловості України Олександр Черниш, представники науково-викладацького складу Академії.

 

АКАДЕМИЯ8

 

Відбулось також урочисте посвячення першокурсників у студенти.

 

АКАДЕМИЯ7

 

Святкова програма продовжилася пісенними та танцювальними номерами у виконанні талановитих студентів АПСВТ.

 

АКАДЕМИЯ10

 

 

АКАДЕМИЯ6

 

АКАДЕМИЯ9 

 

 Прес-центр ФПУ