158881 603x354

 

 

29 вересня 2015 року Генеральний секретар МКП Шаран Барроу звернулася до Президента України Петра Порошенка з листом, в якому йдеться:

 

«Наша членська організація Федерація профспілок України проінформувала нас, що в серпні 2015 року заступником прокурора Одеської області подано позов до Федерації професійних спілок Одеської області щодо конфіскації будівлі профспілок (Куликово поле 1). Ця будівля, найбільший актив облпрофоб’єднання, перебуває у власності Федерації з 1984 року.

Ми глибоко стурбовані цією дією, яка видається відчайдушною спробою держави отримати кошти. Даний позов є чітким сигналом профспілкам по всій Україні, що уряд не соромлячись порушує права профспілок, в тому числі їхнє право володіти майном для здійснення профспілкової діяльності. Ми наголошуємо, що профспілковий рух відіграв важливу роль у сприянні стабільності в Україні у цей важкий період і є ключовим для руху країни вперед. Незаконна конфіскація власності, в цьому випадку профспілкової, може створити небезпечний прецедент і тільки послабить хисткі відносини між урядом і людьми, на представництво інтересів яких він претендує.

Тому ми вимагаємо негайно відкликати позов по справі №916/3171/15 та гарантувати, що працівники та профспілки в Україні можуть реалізовувати свої фундаментальні права для побудови справедливої та процвітаючої країни.»

 

Генеральний секретар МКП Шаран Барроу також звернулася з вимогою «негайно відкликати позов по справі №916/3171/15 та гарантувати, що працівники та профспілки в Україні можуть реалізовувати свої фундаментальні права для побудови справедливої та процвітаючої країни» до Генерального прокурора України Віктора Шокіна.

 

 

Прес-центр ФПУ