P1870306

 

 

На заклик обласного управління лісового та мисливського господарства приєднатися до акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» відгукнулась і Федерація профспілок Вінницької області.

З ініціативи голови обкому профспілки працівників лісового господарства Івана Івацка  керівники  членських організацій області виїхали на посадку лісу в Михайлівське лісництво ДП "Вінницький лісгосп". На лісовій ділянці висаджували культури дуба звичайного.

Директор ДП "Вінницький лісгосп" Віктор Попельнюк щиро подякував профспілковому активу області за моральну підтримку лісівників, надану допомогу і запросив усіх небайдужих і наступного року взяти участь у благородній справі створення лісів. Хоча створити ліс – це не лише висадити сіянці. Десятки років потрібні, щоб він вижив, набрався сил і захистив людину!

Голова Федерації профспілок області Микола Колесник підкреслив, що життя й здоров’я людини знаходяться в прямій залежності від живої природи. Тому тут, на посадці лісу, повинні працювати великі й малі. Це – найкращий спосіб виховання.   На наступний рік,  ми приведемо з собою на лісову ділянку для посадки нового лісу своїх дітей, внуків, рідних, бо саме спілкування з живою природою робить нас Людьми. Якщо посадиш сам дерево, взнаєш, скільки років і зусиль потрібно для того, щоб воно виросло, то тоді зовсім по-іншому будеш ставитися до лісу, дерева, живої природи і лісівників, сказав Голова Федерації.

Такі заходи – можливість  привернути увагу небайдужих людей до проблем довкілля, необхідності створювати ліси для майбутніх поколінь.

 

 Федерація профспілок Вінницької області

 

 

P1870267