IMG 1386

 

Сьогодні, 14 увітня, у Києві відбувся VI з’їзд Профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України, на якому розглянуто звіт про роботу ЦК Профспілки «Радіоелектронмаш», затверджено основні напрями діяльності Профспілки на 2016-2021 роки, обрано Голову організації.

 

IMG 1406

 

У роботі з’їзду взяв участь та виступив в.о. Голови ФПУ Володимир Саєнко.

У своєму виступі він порушив низку актуальних для профспілок питань. Зокрема, щодо необхідності підвищення результативності діяльності профспілкових організацій усіх рівнів по захисту соціально-економічних прав та інтересів трудящих, насамперед членів профспілок, що сприятиме зростанню мотивації профспілкового членства, а також підписанню нової Генеральної угоди та ухваленню законопроектів щодо відновлення санаторно-курортного лікування, недопущення звуження прав студентських профспілок та державної підтримки профтехосвіти.

 

IMG 1490

 

Відповідаючи на запитання, Володимир Саєнко детально розповів про діяльність ФПУ щодо відстоювання у судах майнових прав на господарські об’єкти профспілок, про спроби Фонду держмайна заволодіти профспілковою власністю із подальшим її перепродажем іншим власникам.

Він наголосив, що ФПУ з цього приводу звернулася до Конституційного суду України, і вже наступного тижня ми очікуємо на справедливе рішення вищої судової інстанції, яким буде остаточно визнано за профспілками їх право власності на об’єкти побудовані за рахунок внесків членів профспілок.

 

IMG 1473

 

Також присутніх цікавили питання діяльності Фондів соцстраху, перспективи прийняття нового Трудового кодексу, індексації зарплат та підвищення ефективності проведення протестних дій профспілок. Про це та інше делегатів поінформував в.о. Голови ФПУ В.В.Саєнко. Він також презентував запровадження соціальної картки, її можливості і переваги для членів профспілок.

 

IMG 1367

 

IMG 1447

 

З’їзд прийняв постанову про внесення змін і доповнень до Статуту Профспілки, розглянув та підтримав постанову VIІ з’їзду ФПУ щодо пріоритетності розвитку вітчизняної економіки.

Головою Профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України на наступний термін обрано Ольховця Г.А.

На цьому з’їзд завершив свою роботу.

 

Прес-центр ФПУ