19011606 729x547 1 729x547

 

Президенту України

 

П.О. Порошенку, Голові Верховної Ради України

 

А.В. Парубію, Прем’єр-міністру України

 

В.Б. Гройсману, Міністру освіти України

 

Л.М. Гриневич, ЦК Профспілки працівників

 

освіти і науки України

 

Федерації профспілок України

 

 

Міжнародний день солідарності трудящих 1 Травня об’єднує всіх працівників освіти навколо ідеї якісної освіти, відповідної сучасним завданням і викликам часу, особливостям глобального світу.

Освітяни Кіровоградщини вирішують ці завдання в складних умовах докорінного реформування освіти на ґрунті недосконалої правової бази та недостатнього фінансування галузі.

Працівники освіти не можуть погодитись з тим, що влада, органи місцевого самоврядування нашої держави, намагаючись забезпечити якісну освіту за рахунок вкрай збіднілого вчителя, ігноруючи належний рівень фінансування галузі, визначену чинною нормативною базою оплату надбавок за престижність учительської праці, надання державних гарантій, в т.ч. і на забезпечення сільських вчителів безплатним житлом з опаленням і освітленням.

Дискримінаційні зміни, запропоновані Урядом у новому законопроекті « Про освіту» зустріли активний супротив у освітянському середовищі, підкріплений 650 тисячами підписів освітян, 14 тис. з яких – це освітяни Кіровоградщини. А перші кроки нового Міністра освіти (наказ №433 від 13.04.2016р.) про 10% скорочення працівників галузі, всупереч нормам Галузевої угоди, без погодження з профспілкою викликає глибоке обурення і готовність до активних дій, спрямованих на захист галузі, учасників навчально-виховного процесу.

 

Працівники закладів професійно-технічної освіти області взяли активну участь у солідарних діях своїх колег з інших областей проти руйнації системи ПТУ.

Студенти ВНЗ виступають категорично проти намагань внести зміни до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», які звужують гарантії і обмежують права студентських профкомів, нав’язують державний диктат громадським організаціям студентів в порушення норм національного і міжнародного права та принципу самоврядності громадських організацій.

Об’єднанні у Профспілці працівників освіти і науки України освітяни і студенти Кіровоградщини глибоко розуміючи необхідність модернізації освіти, реформування галузі в умовах децентралізації влади вимагають від керівників держави, владних структур всіх рівнів забезпечити при цьому повагу до людей праці, безумовного дотримання чинного законодавства, як це визначено було на парламентських слуханнях «Правове забезпечення реформи освіти в Україні» 9 грудня 2015р. і висловлюють готовність до більш рішучих солідарних дій, спрямованих на захист прав і свобод всіх учасників навчально-виховного процесу, створення нормальних, безпечних умов праці та достойної її оплати.

 

                                                                           Прийнято учасниками

мітингу 1 Травня 2016р.

м. Кіровоград