DSC 1259

 

 

Саме таку назву  організатори дитячого оздоровлення обрали для цікавого заходу, започаткованого в області - для ярмарку оздоровлення та відпочинку, який відбувся наприкінці квітня  в Рівненському міському Палаці культури.

Про такий захід у Федерації профспілок області заговорили ще у січні, коли, здавалось би, до літа ще було далекувато. Та профспілковці, знаючи з власного багаторічного досвіду, як важливо завчасно продумати весь процес оздоровлення школярів  від початку і до завершення, запропонували депутатам обласної і місцевих рад, спеціалістам управління у справах молоді та спорту ОДА, роботодавцям об’єднати зусилля через внесення кожним своєї частки вартості путівки для її здешевлення. А керівникам оздоровниць особливо важливо  надати якомога більше інформації про умови,  вартість, терміни відпочинку в кожному з позаміських оздоровчих комплексів, що діють. Ініціативи профспілок не залишились без уваги і  збіглися з планами владних структур провести такий   ярмарок.

І він відбувся - яскравий, веселий і досить результативний для тих, хто продавав свої послуги і для  відвідувачів,  які визначали, який же заклад обрати для відпочинку своїх дітей.  Всю необхідну інформацію організатори оздоровлення розмістили на стендах, демонстрували через відеоролики. А дітки через концертні номери талановито і з гумором доносили до глядачів свої невигадані історії про дні, проведені в літніх таборах, про нових друзів, «суворих» вихователів і про чудове та незабутнє спілкування з природою.

 До всіх, хто завітав на ярмарок з словами вітань і побажань зробити свій вдалий вибір, звернулись його організатори - заступник голови ОДА Олександр Савчук, начальник управління  у справах молоді та спорту ОДА Віталій Ліпський. А голова ФПО Микола Шершун ще раз наголосив на важливості об’єднання зусиль всіх організаторів оздоровлення, щоб не зважаючи на фінансову кризу і підвищення вартості путівок, якомога більше дітей особливо з малозабезпечених сімей змогли повноцінно відпочити і оздоровитись у ДСОК області, загартувати  здоров’я у фізкультурно-спортивних таборах.

  Приглядалися до «товару» і відвідувачі-батьки, роботодавці, керівники обласних галузевих профоб’єднань. Хтось вибрав «Корчагінець», комусь найбільше підійшли «Горинь »та «Агатівка», інші - у захваті від «Чайки».  Так, друге відпочиватимуть Катя та Андрій  Васильєви з Радивилова  у «Берізці», три брати Войтовичі  не дочекаються липня, коли поїдуть до улюбленого «Електроніка». А Лілія Іванишина хотіла б і цього року, як і позаминулого, відпочити у «Джерельці».

Розговорилася з Марією Степанівною Стець, яка з сином Андрійком завітала на ярмарок. Приїхали зі Здолбунівського району. Хотіла б з дитиною відпочити на морі, та лікарі не радять. Хлопчик перехворів на гепатит.  Тому бажано б пройти реабілітацію на водах. Виявляється, що і їхати далеко не треба. У Степані є унікальна водичка, яка помічна при такому захворінні. Та й умови для відпочинку підходящі. Туди, вирішила, і поїде її 13-річний Андрій.

Чесна конкуренція, однакові можливості для всіх, відкритість в цінах і свобода вибору - це все атмосфера ярмарку. І добре, що така форма роботи з організації оздоровлення  з’явилась  в області.



                                                                                             Тамара Стецюк,

газета "За відродження"

м.Рівне

 

DSC 1276

 

DSC 1287

 

DSC 1296

 

DSC 1314