IMG 7426

 

Назву цього традиційного і вже популярного Всеукраїнського конкурсу на кращий дитячий малюнок з такої, здавалося б, недитячої тематики добре знають школярі Рівненщини. Бо кожного року участь у ньому беруть чимало юних художників, і у своїх малюнках багато хто з них  оригінально  та талановито інтерпретує цю складну  тему через свої  уяву та  розуміння.

Організатори конкурсу, її  першого відбіркового  регіонального етапу, вони ж і члени журі, з Управління держпраці у Рівненській області, Федерації профспілок, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Регіонального союзу промисловців і підприємців, Об’єднання організацій та роботодавців, управління освіти і науки РОДА, КЗ «Рівненська державна  дитяча художня школа ім. А. Мартиненка», редакції журналу «Безпека праці» переглянули 213 творчих робіт учасників з 10 районів та 2 міст обласного значення. Цього року до участі у конкурсі  приєдналися вихованці спеціалізованих навчальних закладів з 8 шкіл-інтернатів та КЗ «Станція юних натуралістів» обласної ради. Тож, як кажуть, вибір був і досить гідний. Бо оцінка кожного малюнку учасника  ставилась за критеріями  повноти висвітлення теми  в різних  її аспектах - від дбайливого ставлення до свого здоров’я і життя  оточуючих  до важливості дотримання виробничої дисципліни, порядку та охайності на робочому місті,  безпеки праці-основи виробничого процесу тощо.

 

Отже компетентне журі вирішило:

У першій віковій групі - автори робіт віком від 6 до 10 років,  переможцями стали:

I місце - ЄРЕМЕЙЧУК Анна , учениця 3-го класу Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №16 Рівненської міської ради - «Добре людям працювати і безпеку в праці мати».

II місце - ЦУМАН Софія, учениця 4-го класу Сарненського навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум» ім.Т.Г.Шевченка Сарненської районної ради,  - «Навіть білка й заєць мають знати, що на виробництві про власну безпеку треба дбати. Під підйомним краном стояти забороняється і шлем на голову під час роботи одягається»;

ЗАЄЦЬ Юрій, учень 4-го класу Клесівської загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів-ліцей Сарненської районної ради - «Електронебезпека»;

III місце - БІЛЯК Олександра, учениця Бабинської загальноосвітньої  школи І-ІІГ ступенів Гощанської районної ради - «Бережись електромереж».

 

У другій віковій групі - автори робіт віком від 11 до 14 років,  перемогли:

I місце - РОМАНУШКО Олексій, учень 6-го класу Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» Дубровицької районної ради, - «Дотримуйся дистанції».

II місце - ОНИЩУК Олеся, учениця 6-го класу Посягівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Гощанської районної ради - «Мурашкове царство».

III місце - ДУЛЯ Маріам, учениця Крупецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів

Радивилівської районної ради, - «Охорона праці»;

ПИЛИПЕЙ Олександра, учениця 7-го класу КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів» Рівненської обласної ради.

 

У третій віковій групі - автори робіт віком від 15 до 18 років перемогу здобули:

I місце –ЮЩУК Олена, учениця 8-го класу Хотинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Березнівської районної ради, - «Не стій на краю! Візьми шолом!».

II місце - МАТЕЛЕШКО Олена, вихованка КЗ «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради, м.Рівне,  - «Безпека при роботі з кіньми».

III місце - ШУСТ Ірина, учениця 10-го класу Радивилівського НВК «Школа №1 - гімназія» Радивилівської районної ради- «Охорона праці».

 

Нагороди школярам було вирішено вручати на Святі останього дзвоника, в урочистій обстановці. Саме для цього до Посягівської ЗОШ I-III ступенів та до КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітня школа I-III ступенів» приїхали, здійснюючи почесну місію, члени журі – заступник голови ФПО Марія Рожко та головний технічний інспектор праці Федерації профспілок області Володимир Красюк. Гостям – профспілковцям у навчальних закладах були раді. Директор Посягівської школи Оксана Гавлитюк відзначила, що учні школи беруть участь у різноманітних  конкурсах та олімпіадах з навчальних предметів, часто перемагають в них. В конкурсі ж з охорони праці - вперше. Тому вдалий дебют Олесі Онищук - дівчинки з багатодітної сім’ї, порадував і вчителів, і її друзів - однокласників.

Вперше в такому відповідальному конкурсі брала участь і учениця 7-ого класу  КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітня школа» Олександра Пилипей. Дівчинка дуже творчо і відповідально підійшла до виконання завдання конкурсу. І в результаті - почесне третє місце. Характеризуючи її як старанну, дисципліновану ученицю, директор школи Галина Лебідь відмітила схильність дівчинки до живопису і творчості взагалі. Це притаманно багатьом учням школи, які захоплюються всіма видами мистецтв,  проявляють себе як  особистості,  займаються  співами. танцями, хоча більшість з них-це діти з вродженими  вадами слуху, -  зазначила вона.

Обох дівчаток, учасниць конкурсу, кожну в своїй школі, тепло вітала Марія Рожко, вручаючи їм Почесні грамоти та цінні подарунки. Материнські напутні слова адресувала вона і цьогорічним випускникам, бажаючи їм удачі та щастя на великому життєвому шляху. А тим, у кого останній випускний вальс ще далеко попереду, вона зичила гарного літнього відпочинку з тим, щоб з новими силами поринути восени у світ знань, перемагати у цікавих інтелектуальних і творчих конкурсах.

 

                                                             Тамара Стецюк,

м.Рівне

 

IMG 7467

 

IMG 7470

 

 

 

IMG 7473