P1600133

7 червня 2016 року з ініціативи Президії Федерації профспілок Вінницької області та Президії Вінницької обласної організації ветеранів України відбулось засідання «круглого столу» на тему «Вшануємо людину самовідданої праці».

Мета цього «круглого столу» - привернути увагу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на необхідність реального збільшення та розширення робочих місць. Постійне інформування громадськості   як і які галузі будуть розвиватися, вселити надію молоді у своє майбутнє, а ветеранів - передавати свій досвід роботи у досягненні виробничих результатів з метою побудови заможної України.

Учасники засідання - ветерани праці, нагороджені державними нагородами, молоді робітники, представники студентської та учнівської молоді, профспілкового активу - обмінялись думками з питань пенсійного забезпечення сьогоднішніх і майбутніх ветеранів, працевлаштування наших дітей, онуків, правнуків.

Учасники «круглого столу» висловили глибоку стурбованість соціально-економічною ситуацією, що склалася в країні.

Різке зростання вартості продуктів харчування, ліків та товарів першої   необхідності,   галопуюча   інфляція,   спад   виробництва   та скорочення   робочих   місць   на   фоні   багаторазового   підвищення тарифів на газ та житлово-комунальні послуги призведуть до зубожіння населення.

Стрімко зростає кількість бідних навіть серед працюючих.

Учасники висловилися щодо підтримки проведення комплексних реформ.

Але пропонують проводити їх усім миром, порівно розподіливши тягар і відповідальність за їх проведення на усі сторони соціального діалогу, щоб не лише за рахунок працюючих та пенсіонерів вирішувались десятиліттями накопичені в суспільстві проблеми.

Внесено пропозиції Уряду України щодо:

Þ             збереження і примноження всього того, що створено самовідданою працею старших поколінь і є економічною основою сучасної України:

Þ             спрямовування своєї діяльності на створення нових та збереження діючих високоефективних робочих місць;

Þ             забезпечення підготовки висококваліфікованих робітничих кадрів, в тому числі через професійно-технічну освіту;

Þ             встановлення заробітних плат і пенсій на рівні високорозвинених країн;

Þ             вирішення питання щодо відміни оподаткування пенсій;

Þ             зупинення бойових дії на Сході України.

В роботі «круглого столу» взяв участь Народний депутат України Кудлаєнко Сергій Володимирович.

P1600129 111

Федерація профспілок Вінницької області