P1210924

 

Не секрет, що для навчально-методичного центру профспілок літо не є активним періодом, адже навчальний рік завершено, а літня спека і відпустки не сприяють профспілковому навчанню. В НМЦ профспілок йде активна підготовка до навчального року – розробляються плани, програми, методики і презентаційні матеріали.

 

         Не пустують і навчальні аудиторії, адже з 29 червня в НМЦ профспілок Волинської області почав діяти проект «Англомовна літня школа» для дітей шкільного віку. Проект повністю фінансується батьками дітей і родзинкою роботи школи є те, що її викладачами є носії мови – американці Сьєрра   Бартіс та Джеремі Ханнах.

         Проект не є моделлю традиційної школи, адже аудиторних занять тут не більше години-двох у день. Весь інший час діти разом з американськими викладачами, які є, до речі, волонтерами Корпусу Миру США, проводять в екскурсіях, майстер-класах і спорті.

         Як роблять іграшки на фабриці, як виготовляють і «оживляють» ляльку для вистави в театрі, як самому зробити козацьку шаблю з дерева – це роблять і про це говорять з американцями англійською на екскурсіях і майстер-класах. Тут багато чого вперше – перша власноручна піца на «майстер-шефі», перший з любов’ю виготовлений горщик, бо «не святі ж їх ліплять».

 

P1210938

 

         Раз на тиждень – плавання в басейні і, головне, за весь день – ніяких гаджетів, чи планшетів. Не тому, що заборонено, а тому, що ніколи.

         З таких невеликих проектів, де профспілки показують свою корисність батькам, що працюють і спокійні за дітей, місту в якому живуть і мають його за соцпартнера, і самим дітям, які може вперше дізнаються, що профспілка – це цікаво і тому в дорослому житті захочуть бути з нею разом. Ми, працівники навчально-методичного центру профспілок на прикладі цього проекту пересвідчуємося, що мотивацією до профчленства треба займатись не тоді, коли найманий працівник засумнівався «чи потрібне мені профчленство», а коли на чисту дошку дитячої пам’яті ввійде інформація про профспілку, як товариство позитивних, цікавих, приємних і, головне, так потрібних кожному друзів.

 

P1210950

 

P1210959

 

 

P1210910

 

                                             Галина Даниленко,

директор НМЦ профспілок