IMG 7195

 

Минуло 70 років від дня утворення Закарпатської обласної організації Українського товариства глухих, яка опікується людьми з вадами слуху. Головними напрямками її роботи є соціально-трудова і слухова реабілітація нечуючих, сприяння навчанню молоді та отримання нею професій, піклування про ветеранів та людей літнього віку, забезпечення матеріальною і гуманітарною допомогою гостронужденних та одиноких інвалідів, надання всебічної допомоги у розв’язанні побутових проблем, організація оздоровлення та відпочинку.

 

         Адміністрація обласної організації УТОГ (голова Наталія Булеца) спільно з профспілковим комітетом (голова Мар’яна Маринкевич) завжди намагаються привернути увагу державних структур, благодійних фондів, громадських організацій до проблем товариства, їх вирішення. З цією метою використовуються місцеві соціальні програми, благодійні, культурно-дозвіллєві та спортивно-оздоровчі заходи.

         Питання надання соціальних пільг і гарантій включені в зобов’язання колективного договору, здійснюється контроль за їх виконанням. Поліпшилася робота з охорони праці і техніки безпеки, створення належних умов праці, дотримання трудового законодавства. За останні роки проведено ремонт робочих кабінетів, зроблено заміну вікон на більш сучасні, облаштовано міні-їдальню, не було жодного випадку виробничого травматизму.

 

IMG 7177

 

Вся культурно-масова робота проводиться спільно з Ужгородським обласним будинком культури УТОГ (директор Василь Ляхов). З кожним роком зростають досягнення спортсменів з вадами слуху, в чому значна заслуга голови обласної спортивної федерації глухих Романа Герія – переможця міжнародних та всеукраїнських змагань. Діти працюючих мають можливість оздоровлюватися в дитячому оздоровчому закладі «Барвінок» у м. Перечині, який знаходиться на балансі обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

Про досягнення обласної організації УТОГ за 70 років, сьогоднішні проблеми та шляхи їх вирішення йшлося на урочистостях з нагоди цієї події. Було сказано багато добрих слів на адресу цієї організації, вручено чимало нагород за сумлінну працю, громадську діяльність. Слова подяки прозвучали на адресу ветеранів праці, а також тих, хто й нині активно трудиться на благо людей.

Виступаючи на урочистостях, голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Іван Зелінський привітав колектив з ювілейною датою, відзначив тісне соціальне партнерство голови обласної організації УТОГ Наталії Булеци та голови профкому Мар’яни Маринкевич у вирішенні соціально-економічних питань, вручив нагороди галузевої профспілки. Зокрема, колектив Закарпатської обласної організації УТОГ нагороджений Почесною грамотою ЦК профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України, а голова профорганізації Мар’яна Маринкевич, яка понад 25 років працює на цій посаді, відзнакою ЦК профспілки «Профспілковий лідер».

 

IMG 7287

 

На фото:

- під час урочистостей;

- виступає голова Закарпатської обласної організації УТОГ Наталія Булеца (ліворуч);

- голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Іван Зелінський вручає нагороду голові профкому Мар’яні Маринкевич.

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради