DSC07083

 

Центральна Рада Профспілки працівників соціальної сфери України провела 9 вересня 2016 року виїзне засідання Президії Центральної Ради Профспілки в м.Коростень Житомирської області на базі Коростенського геріатричного пансіонату для ветеранів війни та праці, на якому розглянула питання «Про основні завдання колдоговірної роботи у відповідності з положеннями Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки та Галузевої угоди, укладеної на 2016-2018 роки», «Про підсумки навчання профспілкових працівників і активістів у 2015 -2016 роках та завдання на 2016-2017 роки», «Про підсумки огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення й відпочинку дітей в 2016 році», затвердила новий склад Молодіжної Ради Профспілки та нове Положення про Молодіжну Раду та інші питання. За підсумками огляду на кращу організацію оздоровлення й відпочинку дітей та навчання були вручені відзнаки Профспілки кращим учасникам і переможцям.

           Обговорюючи питання порядку денного члени Президії висловили стурбованість ситуацією, яка склалась в соціальній сфері через відсутність належного фінансування, наявність заборгованості по заробітній платі, плинності кадрів. Особливо складна ситуація в управліннях праці та соціального захисту населення. Центральна Рада Профспілки у серпні місяці вже зверталась до Кабінету Міністрів України з приводу заборгованості по виплаті заробітної плати і відсутності фінансування до кінця року, але відповіді не отримала. Сьогодні в трудових колективах зріє соціальна напруга, працівники вимагають захистити їх, домогтися створення належних умов для праці і гідної оплати праці. Президія доручила голові Профспілки довести до Міністра соціальної політики України їх вимоги, сприяти збільшенню фінансування установ,закладів та організацій соціальної сфери.

       Члени Президії ознайомились з роботою геріатричного пансіонату (директор Шишук Я.О.і територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (директор Шишук І.Я.) м.Коростеня – одними з найкращих установ соціальної сфери Житомирщини.Також відбулась зустріч членів Президії з міським головою м.Коростеня Москаленком В.В.

Голова Профспілки Тьоткін В.І. вручив міському голові Москаленку В.В., директору геріатричного пансіонату Шишуку Я.О, директору територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шишуку І.Я. Подяки Президії Центральної Ради Профспілки за співпрацю з Профспілкою, розвиток соціального партнерства, ведення соціального діалогу, спрямованого на співробітництво з питань регулювання трудових відносин і соціально-економічних інтересів працівників і роботодавців, створення умов для підвищення ефективності роботи, забезпечення конституційних прав працівників, досягнення злагоди в трудових колективах соціальної сфери.

           На запрошення міського голови учасники засідання відвідали 10 вересня восьмий міжнародний фестиваль дерунів, який проводиться в м.Коростень щорічно в другу суботу вересня. На свято, з’їхались гості зі всієї України, і не тільки.Були і закордонні гості. Коростень став першим містом, в якому, спираючись на традиції предків, провели фестиваль дерунів, який сприяє зміцненню братських стосунків зі слов’янськими народами.

 

DSC07023

 

DSC07078

 

DSC07135

 

 Профспілка працівників соціальної сфери України