DSC 0677

 

 

Голова ФПО Микола Колесник взяв участь у засіданні колегії Головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області.

Під час засідання колегії було підписано Угоду про співпрацю між Головним управлінням та Федерацією профспілок Вінницької області. Свої підписи під документом поставили Голова ФПО Микола Колесник та начальник Головного управління Олена Корчака.

У своїх виступах підписанти Угоди зазначили: у нинішніх соціально-економічних умовах для забезпечення та захисту прав громадян у сфері пенсійного забезпечення потребує посилення співпраця профспілок з органами Пенсійного фонду.

Необхідні спільні дії щодо посилення інформаційної роботи, розширення взаємної законотворчої, методичної співпраці, реалізації спільних проектів і програм, проведення спільних заходів із легалізації доходів та зайнятості населення тощо.

Така співпраця сприятиме розвитку соціального партнерства.

Сторони здійснюватимуть спільну діяльність у сферах організаційної, аналітичної, правопросвітницької та правозахисної роботи, інформаційного забезпечення застрахованих осіб і страхувальників у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Обмінюватимуться інформацією про проблеми і питання, пов’язані із виплатою та погашенням заборгованої заробітної плати та зі сплати страхових внесків. При виявлені фактів порушення трудових і пенсійних прав застрахованих осіб,  вживатимуть заходів для їх усунення відповідно до чинного законодавства та  їх компетенції.  

Профспілки області взяли на себе зобов’язання щодо забезпечення здійснення громадського контролю за своєчасністю і повнотою виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в кожному трудовому колективі де діють їхні організації.    

 

Федерація профспілок Вінницької області

 

DSC 0662