IMG 1779

Осінні канікули в навчальних закладах! Саме час подумати про профспілкове навчання. Так і вирішили в Конотопській міській організації Профспілки працівників освіти і науки України. Як наслідок - 27-28 жовтня на базі Чернігівського НМЦ відбувся семінар для голів первинних профспілкових організацій.

 

Питань в програму семінару було включено чимало, і завдяки плідній роботі учасників вдалося отримати максимальний навчальний ефект. Теоретичні частини вдало комбінувалися з практичними завданнями, діловими іграми та дискусіями.

 

IMG 1799

 

Два навчальні блоки провела досвідчений практичних психолог та профспілковий тренер Ірина Глушко: “Компетенція профспілкового лідера. Розвиток необхідних навичок” та “Управління стресами та стресостійкість”. Це дало профлідерам позитивний поштовх до подальшої роботи.

 

Далі, у відповідності до програми, освітяни опрацювали тему “Правові основи діяльності профспілок. Інструменти захисту прав працюючих” (викладач Володимир Ковальчук — юрист Чернігівського НМЦ профспілок).

 

IMG 1821

 

Він же, разом з Віталієм Копишем — керівником Центру освіти дорослих “Перспектива” НМЦ профспілок, провели ще декілька міні-тренінгів: “Особливості організаційної та органайзингової роботи в первинній профспілковій організації”, “Мотивація профспілкового членства. Матеріальна та нематеріальна мотивація”, “Побудова ефективної команди профспілкової організації”, “Сучасні форми і методи інформаційної роботи в профорганізації”.

 

Звісно, перебуваючи в Чернігові, учасники семінару не могли не ознайомитися з архітектурними та історичними перлинами міста над Десною.

 

IMG 1796

 

Віталій Копиш