IMG 4318

 

Запорізька   обласна   рада   профспілок  разом із соціальними партнерами 15 листопада розглянули підсумки літньої оздоровчої кампанії 2016 року. В засіданні прийняли участь запрошені спеціалісти департаментів соціального захисту, охорони здоров'я, Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України ДСНС,  державної служби з надзвичайних ситуацій, власники і керівники дитячих оздоровчих закладів, профспілковий  актив, засоби масової інформації.

З доповіддю "Про підсумки оздоровлення дітей і підлітків у 2016 році" виступив завідуючий відділом облпрофради Анатолій Черепєхін. Він відзначив, що завдяки роботодавцям, профспілковим організаціям, батькам, органам влади і місцевого самоврядування вдалось збільшити кількість оздоровлених дітей у порівнянні з минулим роком на 20%.

       За організаційно-фінансовою участю профспілок відпочили і оздоровились 66 тис. дітей. 893 путівки видані профспілковими комітетами безкоштовно дітям із соціально незахищених сімей.

В дитячих закладах оздоровлення і відпочинку в 2016 році оздоровились більш як 30 тис. дітей, у тому числі відпочивали і діти із Дніпропетровської, Харківської, Київської, Житомирської та ін. областей України. Частка фінансування оздоровлення дітей за рахунок роботодавців і профспілок склали близько 80%.

Великий внесок в оздоровлення дітей внесли обласні організації профспілок металургів і гірників, освіти і науки, агропромислового комплексу, енергетики і електротехнічної промисловості, профспілкові комітети ПАТ "Мотор Січ", ПАТ "Запоріжсталь". Облпрофрада постійно опікувалась, на протязі літа, якісним і безпечним відпочинком і оздоровленням дітей.

В обговоренні взяли участь: начальник відділу оздоровлення, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Дроздова, заступник генерального директора СТМО "Дитинство" Неоніла Чеченець, завідуючий відділом лабораторного центру Дмитро Макаров, підполковник відділу пожежної безпеки ДСНС України в Запорізькій області Олександр Шатило.

В обговоренні питання оздоровлення дітей взяли участь заступник голови профспілкового комітету ПАТ "Запоріжсталь" Валентин Сус, директори оздоровчих закладів ім. Гагаріна ПАТ "Тера-гарант" Олександр Чейлитко, "Юность" Запорізької АЕС Олександр Кочерга, "Маяк" ПАТ "Мотор Січ" Андрій Задорожний.

Присутні на нараді директори оздоровчих закладів отримали відповіді на поставлені запитання.

        Підводячи підсумки наради, голова  обласної ради профспілок Віктор Сластьон подякував присутнім за роботу в літній період, побажав успіхів у підготовці до оздоровчого сезону 2017 року і вручив великій групі профспілкових організацій і роботодавців, керівникам обласних організацій  профспілок, працівникам  дитячих оздоровчих закладів Почесні грамоти і Подяки Голови ФПУ, а також Почесні грамоти  Запорізької облпрофради відповідно до номінацій Всеукраїнського огляду роботи профспілок і трудових колективів, оздоровчих закладів на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей.

  

Запорізька обласна рада профспілок

 

 IMG 4321

 

 

 

IMG 4374

 

IMG 4384