DSC02295

Федерація профспілок Кіровоградської області та регіональне відділення Національної служби посередництва і примирення підписали Угоду про співпрацю на новий термін.

Як зазначив голова ФПО Максим Баланенко, із відділенням НСПП взаємини давні і результативні. Його працівники - надійні партнери, які за першим сигналом втручаються у трудові конфлікти і сприяють їх розв’язанню. Організації профспілок можуть назвати чимало прикладів, коли саме завдяки втручанню відділення СПП працівники отримували заборговану зарплату, поновлювалися на роботі.

Начальник відділення СПП Микола Рішняк зізнався: якби не профспілки, взагалі служба в області не відбулася б. Завдяки підтримці профспілок, серйозній взаємодії та участі у спільних заходах регіональне відділення стало одне з найактивніших в Україні. Це відзначив голова Національної служби. Серйозний трудовий спір недавно був зареєстрований у загоні відомчої охорони Знам’янського відділення залізниці. Працівники служби надали допомогу на ряді підприємств Світловодська. Микола Рішняк переконаний: краще, коли інтереси трудового колективу представляють профспілкові органи, які мають досвід цієї роботи, знають законодавство, можуть грамотно сформулювати вимоги та забезпечити супровід їх виконання. Набагато складніше проходить спір, коли інтереси працівників представляє уповноважений орган. Ця співпраця, як кажуть, написана на роду, адже і відділення СПП, і профспілки виконують одну справу – захищають права та інтереси найманих працівників.

ФПО та ряду обласних організацій профспілок працівників освіти і науки, охорони здоров’я, культури, автомобільного та сільгоспмашинобудування, зв’язку дирекції УДПП «Укрпошта», державних установ було вручено Свідоцтва про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні, що дозволяє брати участь у колективних переговорах з укладення територіальних угод та забезпечувати делегування представників до органів соціального діалогу. Миколі Рішняку вручено Подяку ФПО – за активну співпрацю у врегулюванні соціально-трудових відносин.

Марія Іванова,

Федерація профспілок Кіровоградської області