ВРЕД

Центральна Рада профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України схвильована діями Мінісоцполітики щодо опрацювання змін та доповнень до Списів №1 і №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.06.2016р. № 461, які були розглянуті і обговорені 26.08.2016р. на Узгоджувальній нараді організованою ФПУ за участю представників галузевої профспілки, Мінсоцполітики, Держпраці, роботодавців та ряду галузевих підприємств (ПРАТ «РОСАВА», ПАТ «Одеський припортовий завод», ТОВ «Карпатнафтохімпром» та іншими). Про це говориться у листі ЦР Профспілки на адресу Міністра соціальної політики України Андрія Реви.

У документі зазначається: внаслідок прийняття нової редакції Списків №1 та №2 було позбавлено права на пенсію за віком на пільгових умовах багатьох працівників, зайнятих у шкідливих умовах праці на цих підприємствах. Як приклад, на підприємстві ПАТ «Одеський припортовий завод» із 1936 працівників, які працюють в шкідливих умовах праці, право на пільгове пенсійне забезпечення втратять 553 працівника. Остання планова атестація робочих місць за умовами праці проведена у 2015 році. З того часу ні умови праці, ні специфіка роботи на зазначених робочих місцях цих працівників не змінилися.

«Конкретні пропозиції галузевої профспілки щодо внесення відповідних змін та доповнень до зазначених Списків знаходяться у Мінсоцполітики, як додаток до Протоколу узгоджувальної наради, який теж уже підписаний усіма учасниками зібрання, - наголошується у листі. - Просимо якнайшвидше з ним попрацювати та прийняти рішення щодо актуалізації Списків №1 і №2, з якими Ви довго працюєте. Надіємося отримати відповідь, яку чекають виробничники».

 

Профспілка працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України

Прес-центр ФПУ