77777778888888880000000

 

Голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько звернувся до Президента України Петра Порошенка з листом стосовно ситуації, що склалася останнім часом щодо підтвердження права власності на будівлю на площі Народній, 5, в м. Ужгороді, в якій знаходиться Закарпатська обласна рада профспілок.

 

«Понад 300 тисяч членів профспілок Закарпаття, – говориться в листі, – глибоко обурені замовними, прийнятими всупереч здоровому глузду рішеннями Господарського суду Закарпатської області від 17 травня 2016 року та Львівського апеляційного господарського суду від 5 вересня 2016 року по справі №907/118/16 щодо визнання права власності Фондом державного майна України на будівлю Закарпатської обласної ради профспілок в м. Ужгороді на площі Народній, 5.

На підтвердження упередженості при винесенні Львівським апеляційним господарським судом свого рішення від 5 вересня ц.р. є те, що він проігнорував розпорядження голови Закарпатської ОДА Москаля Г.Г. від 2 вересня 2016 року №421 «Про визнання таким, що втратило чинність розпорядження голови облдержадміністрації від 30.01.2007р. №29 «Про скасування абзацу першого рішення виконавчого комітету Закарпатської обласної Ради депутатів трудящих від 17 січня 1963 року №24», згідно якого знято усі спірні питання щодо підтвердження права власності профспілок на будівлю на пл. Народній, 5.

Звертаємо Вашу увагу на те, що у зазначених судових рішеннях робиться посилання на такі документи радянського періоду: Конституція УРСР 1937 року, Постанова Ради народних комісарів СРСР від 15.02.1936р. №254, Постанова Ради Міністрів УРСР від 24.10.1946р., постанова Закарпатського обласного виконавчого комітету та бюро Обкому від 14.02.1947р., Постанова Ради Міністрів СРСР від 18.05.1956р. №660 та інші, незважаючи на сучасні процеси декомунізації.

Члени профспілок Закарпаття переконані, що рішення судів першої і другої інстанції на користь Фонду державного майна України стали реальним проявом судового свавілля щодо власника будівлі профспілок нашого краю, які відстоюють законні права й інтереси спілчан.

Понад 20 тисяч членів профспілок поставили свої підписи у підтримку Заяви президії Закарпатської обласної ради профспілок проти незаконних, антинародних судових рішень, згідно яких Фонд держмайна прагне відібрати у профспілок будівлю, яка нам належить на законних підставах. Люди вимагають рішучих дій профспілок Закарпаття на захист свого майна, включаючи масове пікетування будівель Фонду державного майна та блокування державного кордону України із сусідніми країнами Європи. В цих масових акціях протесту готові взяти участь 40-50 тисяч членів профспілок.

Підтримуючи справедливі вимоги наших спілчан і враховуючи напружену ситуацію, що склалася, Закарпатська обласна рада профспілок очолить масові акції протесту. Ми використовуватимемо усі можливі дії і засоби для досягнення позитивних результатів для захисту свого профспілкового майна.

Солідарність з діями профспілок Закарпаття виявили і наші колеги з-за кордону, оскільки наша будівля будувалася за часів колишньої Чехословаччини у 30-ті роки минулого століття.

30 листопада 2016 року Вищий господарський суд України розглядатиме касаційну скаргу Закарпатської обласної ради профспілок по справі №907/118/16 щодо упереджених рішень Господарських судів України першої та другої інстанції.

У зв’язку з цим, просимо Вас, шановний Петре Олексійовичу, як гаранта Конституції, дати відповідні доручення Кабінету Міністрів України та Фонду державного майна України про зняття даного питання з судового розгляду у зв’язку з надзвичайно напруженою ситуацію, яка склалася навколо майна профспілок у Закарпатській області.

У додаток до нашого листа надсилаємо підписи членів профспілок Закарпаття проти упереджених судових рішень на користь Фонду державного майна України, які викликали великий громадський резонанс у нашій області і в Україні, а також листи у підтримку від територіальних профоб’єднань інших областей», – сказано у листі голови Закарпатської облпрофради Володимира Фленька до Президента України Петра Порошенка щодо підтвердження права власності на Будинок профспілок на площі Народній, 5, в м. Ужгороді.

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради