ОСВ5

 

23 листопада відбувся II Пленум ЦК Профспілки працівників освіти і науки України. Вів засідання голова Профспілки Георгій Труханов. У роботі Пленуму взяв участь та виступив Голова СПО обєднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

 

На порядку денному було два питання:

  1. 1.Про стан виконання Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки, продовженої на 2016 рік, та Галузеву угоду між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки.
  2. 2.Про внесення змін до Статуту Профспілки працівників освіти і науки України.

З доповідями з першого питання виступили заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк та заступник міністра . освіти і науки України Павло Хобзей.

 

ОСВ2

 

У своєму виступі на Пленумі Голова ФПУ Григорій Осовий акцентував увагу на блоці актуальних питань, що турбують зараз не тільки освітян, але більшість членів профспілок, працівників бюджетної сфери та всіх галузей економіки України.

Він, перш за все, наголосив на важливості підписання нової Генеральної угоди, яка дозволить вирішувати найгостріші проблеми шляхом соціального діалогу. Головне – що такий діалог відбувається, знаходяться спільні рішення актуальних питань. Григорій Осовий навів такі цифри, які свідчать про таку співпрацю: ФПУ разом з ЦК Профспілки працівників освіти і науки України за 10 місяців спільно опрацювали 72 законопроекту, змін до законів, постанов Уряду, 39 наказів Міністерства освіти і науки, 65 листів, які було направлено на адресу ФПУ.

 

ОСВ1

 

Складна соціальна-економічна ситуація, невирішеність най болючих проблем захисту законних прав та інтересів працівників, підкреслив Голова ФПУ, вимагає від профспілок, у тому числі від Профспілки працівників освіти і науки України, не тільки розвивати соціальний діалог, але і проводити акції протесту. Таку масову акцію було заплановано на 17 листопада. Але низка обставин вимусила перенести цю акцію на 8 грудня, коли орієнтовно у парламенті буде обговорюватися проект Держбюджету на 2017 рік.

Григорій Осовий також повідомив, що він вже зутрився з Головою ВР та Премєр-мінстром України з цих питань, а безпосередньо напередодні голосування запланована зустріч представників профспілок з керівниками профільних парламентських комітетів, які відповідають за ухвалення бюджету, і керівниками депутатських фракцій та груп у парламенті. Мета - з’ясувати, наскільки в остаточній редакції проекту Основного фінансового документу враховані пропозиції профспілок.

 

ОСВ3

 

Заслухавши і обговоривши інформацію ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та Міністерства освіти і науки України «Про стан виконання Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки, продовженої на 2016 рік, та Галузеву угоду між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки», учасники II пленуму ухвалили відповідну постанову, у якої вирішили: схвалити проект Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки та доручити Голові ЦК Профспілки працівників освіти і науки України Георгію Труханову підписати цей важливий документ.

Пленум завершився урочистим підписанням Галузевої угоди.

Свої підписи на документі під час урочистої церемонії поставили Голова Профспілки Георгій Труханов та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Георгій Труханов наголосив, що Профспілка працівників освіти і науки України, сьогодні є єдиною професійною спілкою освітян, яка підтвердила свою репрезентативність. І підписуючи такий важливий документ, Профспілка і галузеве міністерство готові разом працювати задля підвищення іміджу професії учителя й захисту прав та інтересів працівників галузі.

 

ОСВ6

 

ОСВ4

 

Прес-центр ФПУ