Изображение 8643

 

Президія Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок стурбована зростанням виробничого травматизму на підприємствах і в установах області.

 

             Ситуація загострюється ще й намаганнями бізнесу та влади продовжити мораторій на перевірки стану безпеки на виробництві державними контролюючими органами.

            Таке становище вимагає від профспілок адекватних дій, спрямованих на посилення громадського контролю за дотриманням роботодавцями законодавства про охорону праці. Це, в свою чергу, можливе лише за умови досконалого знання того ж законодавства самими представниками профспілок, які уповноважені здійснювати громадський контроль.

             З цією метою в листопаді поточного року на засіданні президії облпрофоб’єднання були затверджені представники профспілок з питань охорони праці від членських організацій, а 13 грудня в навчальному центрі облрофоб’єднання розпочалося навчання цієї категорії профактивістів.

             Відкриваючи захід, голова облппрофцентру Віталій Дубіль підкреслив важливість цього навчання як запоруки посиленя компетентності профспілкових представників при здійсненні ними громадського контролю за дотриманням законодавства про охорону праці, при виконанні інших фунцій (перш за все, профілактики травматизму на місцях), а також при участі в розслідуванні нещасних випадків на виробництві у складі спеціальних комісій.

             Для проведення лекцій запрошені висококваліфіковані лектори з вищих навчальних закладів обласного центру, представники Головного управління Держпраці в області та спеціалісти-практики.

             По закінченню навчання та перевірки знань представники профспілок отримають відповідні посвідчення.

 

Изображение 8638

 

Изображение 8636

 

     П. Довганенко,

головний технічний інспектор

                               праці Дніпропетровського обласного

                                 об’єднання профспілок