угода 19 12 2016

 

19 грудня 2016 року Полтавській ОДА відбулася зустріч сторін соціального діалогу – представників органів виконавчої влади, обласної ради, професійних спілок та роботодавців для підписання Територіальної угоди між облдержадміністрацією, облрадою, обласним об’єднанням організацій роботодавців та обласною радою професійних спілок на 2017 рік.

 

“Між органами виконавчої влади, роботодавцями та профспілками надзвичайно важливий соціальний діалог та співпраця. Як і досягнення домовленостей та прийняття узгоджених рішень у сфері праці та соціально–трудових відносин, тим більше в умовах складних і вкрай важливих реформ в економіці країни. Угода, яку ми підписуємо, спрямовує зусилля Сторін на забезпечення економічного зростання та ефективності роботи підприємств, забезпечення продуктивності зайнятості працівників, недопущення зниження рівня соціальних пільг і гарантій. Полтавській області належить особлива роль у формуванні ефективної конкурентоспроможної економіки. Передусім, це експорто орієнтоване сільське господарство, інфраструктура нового покоління, оптимізована системи охорони здоров’я та освіти”, – розповів голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Він зазначив, що протягом 2016 промисловий комплекс області функціонував у складних умовах під впливом низки негативних зовнішніх та внутрішніх факторів, зокрема обмеженості фінансових ресурсів на модернізацію, технологічне переоснащення виробництв та сертифікацію продукції відповідно до вимог міжнародних стандартів. А за обсягами освоєних капітальних інвестицій Полтавська область посідає 6 місце серед регіонів України (3,7% від загальнодержавного обсягу капітальних інвестицій).

“Наша спільна задача на сьогодні – створення умов для збереження, відтворення й розвитку трудового потенціалу, забезпечення соціальних гарантій і підвищення якісного життєвого рівня населення. Саме на це направлена Територіальна угода, яка є фундаментом для колективних договорів на підприємствах. Важливо, що така система надає можливості додаткових гарантій захисту практично для всіх працівників як державного так і приватного секторів економіки. Відмінністю цієї Угоди є той факт, що вперше стороною соціального діалогу виступає обласна рада, зобов’язання якої спрямовані на соціальний захист працюючих та членів їх сімей шляхом реалізації заходів за рахунок коштів обласного бюджету. Угода буде ефективною, а соціальний мир забезпечено, якщо кожна із сторін, яка взяла на себе зобов’язання буде сумлінно їх виконувати», – наголосив голова облпрофради Леонід Вернигора.

 

угода 2

Заступник голови

Полтавської облпрофради   Г.Н. Таргаєва