DSC 2587 

 

Цілий рік усі ми – й дорослі, й малята з нетерпінням очікували приходу зимових свят. Особливо чекали приходу Святого Миколая, адже весь християнський світ вважає його за великого угодника Божого, який допомагає бідним, творить чудеса, допомагає нужденним та, звичайно ж, обдаровує дарунками малечу.

 

Неможливо описати очікування кожної дитини цього Святого. Щоб застати його зненацька та побачити з ангелами і дарунками не сплять вони бувало цілу ніч напередодні свята.

Цього річ Святий Миколай вирішив відкритися для дітлахів учасників АТО і запросив їх до себе у тимчасову резиденцію, яка розташована у «Музеї лісу» поряд з Костополем. Тут і влаштували святкове дійство для малечі: із забавами, новорічними персонажами, колядками і подарунками.

Свято відбулося за ініціативи Федерації профспілок області. До його організації долучилися голови обласних профспілкових організацій. За словами голови ФПО Миколи Шершуна, робити щось для дітей – щастя і насолода! Побачивши їх натхненні і радісні обличчя, з’являється сила і енергія для життя та роботи.

 

DSC 2557

 

- Цьогорічне свято було незвичайним адже ми запросили до «Музею лісу» дітей з сімей бійців АТО. На жаль, тема війни останнім часом в цих сім’ях звучить частіше ніж будь-яка інша, вносячи в дитячі душі тривогу і неспокій. Тому перед нами стоїть завдання – занурити дітвору, яка побуває в гостях у Св.Миколая, у чарівну казку, щоб вони упевнились: добро завжди перемагає зло!

Малечу з батьками в Музеї лісу зустрічали колядники, вони заспівали гарних колядок, побажали здоров’я та благополуччя усім присутнім на святі. Погода в цей день видалася чудовою. Музей Лісу виглядав казково. Біленький сніжок, немов килим, укрив лісові галявини. Ошатна красуня-ялинка радувала око гостей. Легенький морозець пощипував щічки малят. І ось залунали звуки гонгу. З лісу виїхали два коні-рисаки вони везли сані, а на санях сидів сам Миколай. У дітей від несподіванки перехопило подих, адже сані в Миколая були вщент заповнені подарунками: і для хлопчиків, і для дівчаток були вони різні.

 

DSC 2594

 

Загальне заціпеніння перервав його заклик: «Підходьте слухняні діточки за подаруночками!» І ринула дитяча юрба до саней аби з рук самого Святого Миколая отримати дарунки… Отримавши подарунки дітлахів запросили до забави. Цікаві конкурси, квести з пошуку секретних листівок у лісі, сніжні бої, перегони в шортах Миколая, які були на кілька розмірів більші, долання перешкод на швидкість, танці біля ялинки, і це далеко не повний перелік забав у резиденції Миколая. А на закінчення усіх гостей: і великих, і малих у «Музеї лісу» пригощали смачним кулішем та напували гарячим чаєм.

 

DSC 2637

 

Свято вдалося. Дітки, залишаючи гостину, обіцяли батькам слухатися цілий рік, аби і наступного року запросив Миколай їх до себе в резиденцію. Організатори ж, пообіцяли і далі наслідувати добрі вчинки Миколая! З тим, аби цей добрий початок в майбутньому став традицією, а свято Угодника Миколая – святом милосердя, доброти, прощення і любові до ближніх!

 

DSC 2572

 

DSC 2573

 

Жанна АРСЕНІЧЕВА,

інформаційно-аналітичний центр

Федерації профспілок Рівненської області