DSC02376

Під такою назвою біля приміщення Кіровоградського педагогічного університету ім. Винниченка 20 грудня відбулася попереджувальна акція студентського протесту.

Організаторами заходу виступили первинна профспілкова організація студентів, студентська рада університету та обком профспілки працівників освіти і науки України.

Мета акції — недопущення скасування статті 62 ЗУ «Про вищу освіту» та статті 9 ЗУ «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» в частині стипендіального забезпечення.

До учасників акції звернулася голова обкому профспілки освітян Світлана Скалько, яка заявила, що обком профспілки категорично проти перекроювання стипендіального фонду, підтримує студентів у захисті їхніх прав і підготував документи у відповідні столичні інстанції.

Про недопустимість новацій уряду у стипендіальному забезпеченні висловилися голова ради студентського самоврядування КДПУ Михайло Єгоров, заступник голови ради студентського самоврядування Донецького університету Олександр Тюхтій, голова ради студентського самоврядування Кіровоградської льотної академії Олексій Солод, член студпрофкому КНТУ Софія Павленко. Голова студпрофкому КДПУ Олександр Самосьєв зачитав підготовленого листа до Президента України, в якому висловлене прохання більше 800 студентів накласти вето на Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстрація № 5130).

DSC02378

Марія Іванова,