IMG 2307

 

 

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося  розширене засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області. В заході взяли участь перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір, голова  обласної ради Григорій Самардак, голова Запорізької обласної ради профспілок Віктор Сластьон, віце президент ЗООРПП "Потенціал" Михайло Ткалич, керівники головних управлінь Державної фіскальної служби та Держпраці.

Як наголосив у своєму виступі голова ГУ ПФУ по Запорізькій області Анатолій Казачук - основним результатом роботи управлінь є своєчасне призначення та виплата пенсій в законодавчо визначені терміни.  Минулого року  пенсії виплачено 594,7 тисячі запорізьких пенсіонерів на загальну суму  понад 12,7 млрд. грн.

Ресурсним забезпеченням пенсійних виплат стали надходження власних коштів у сумі 5,7 млрд. грн., кошти Державного бюджету та по перерозподілу з Пенсійного фонду України – 6,7 млрд. грн., кошти фондів соціального страхування – близько 80 млн. грн. Власних коштів, контроль за сплатою яких здійснюють органи Пенсійного фонду, мобілізовано 445 млн. грн., понад план залучено майже 36 млн. грн. Надходження з окремих видів господарських операцій зросли на 34 млн. грн. і склали більше 100 млн. грн.

Протягом минулого року борг підприємств області до Пенсійного фонду зменшено на 9,8 млн. грн. Але загальна сума заборгованості залишається значною - 207,6 млн. грн., із якої 55 % або більше 113 млн. грн. обліковується за суб’єктами господарювання, що перебувають у процедурах банкрутства, самоліквідації та в яких відсутні активи для погашення боргів.

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль в своєму виступі підкреслив - у роботі всіх державних структур пенсійний фонд залишається одним із основних та найважливіших напрямків. Адже нині в нашій області на 1000 працюючих нараховується близько 1400 пенсіонерів. Також пенсійний фонд дуже активно опікується підтримкою вимушених переселенців, кількість яких може збільшитись у будь-який момент, і ми до цього готові. Окремо варто зазначити, що ми маємо не тільки підтримати наших співвітчизників, що постраждали внаслідок військового конфлікту, а й реально відрізнити їх від так званих «пенсійних туристів». Тож дякую нашому пенсійному фонду за активну роботу і розраховую на  готовність не збавляти темпів у 2017 році.

Заступник Голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір зазначив -   у 2017 році робота фонду буде спрямована на забезпечення своєчасного призначення, фінансування і виплати пенсій, подальшого розвитку пенсійної системи, підвищення прозорості діяльності Фонду. На сьогодні остаточного варіанту пенсійної реформи немає. У  Міністерстві соціальної політики працює робоча група, яка обговорює різні принципи пенсійної реформи.  Обговорювати  остаточний варіант можна буде  лише тоді, коли вона пройде громадські обговорення, розгляд у Кабінеті Міністрів України і  буде  внесена до  Верховної  Ради України.

Голова Запорізької облпрофради Віктор Сластьон підкреслив ефективну спільну роботу по виконанню зобов'язань спільної Угоди про співпрацю та вручив Почесну відзнаку ФПУ "За соціальне партнерство" Анатолію Казачуку – голові ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Учасники засідання розглянули низку питань щодо стану пенсійного забезпечення, виконання державних рішень, спрямованих на легалізацію та підвищення рівня оплати праці, тощо. 

 

 

Запорізька обласна рада профспілок

 

IMG 2314

 

IMG 2325