P1140516

 

Питання дотримання мінімальних гарантій з оплати праці при запровадженні останніх змін до трудового законодавства стали одним із пріоритетів діяльності профспілок Закарпаття. В облпрофраді відбулася зустріч голів обласних організацій галузевих профспілок з першим заступником начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Василем Грициком, на якій розглянуто питання щодо змін, внесених до трудового законодавства, й зокрема, в частині мінімальної заробітної плати, фінансових санкцій за порушення нормативно-правових актів, які регулюють трудову діяльність.

 

У своєму виступі Василь Грицик акцентував увагу на запроваджених нововведеннях у зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів»,  навівши непоодинокі випадки порушень – переведення роботодавцями працівників на часткову зайнятість, вихід працівників у відпустки без збереження заробітної плати та інші.

Свою позицію щодо останніх змін до трудового законодавства висловили і голови обласних організацій профспілок. Йшлося, зокрема, про недосконалість законодавчих документів, у відповідності з якими відбулося своєрідне вирівнювання розмірів заробітних плат працівників різного кваліфікаційного рівня, базові соціальні стандарти, які суттєво не змінилися, незважаючи на збільшення розміру прожиткового мінімуму,  проблеми в оплаті праці працівників бюджетної сфери тощо.

Виступаючи на зустрічі, голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько підкреслив, що в питаннях легалізації виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій з оплати праці профспілки будуть тісніше співпрацювати з Управлінням Держпраці в Закарпатській області. Укладено угоду про співпрацю. Керівники обласних організацій галузевих профспілок нині проводять моніторинг щодо дотримання мінімальних гарантій у своїх галузях з тим, щоб у разі виявлення порушень спільними зусиллями здійснювати соціальний захист працюючих.

До складу обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати включено заступника голови облпрофради Василя Захарця.

 

На фото:

- виступає перший заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Василь Грицик (другий праворуч);

- голови обласних організацій профспілок Закарпаття під час зустрічі.

 

prof2

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради