IMG 5953

 

1 квітня 2017 року Черкаський поштамт, флагман поштового зв’язку Черкаської дирекції ПАТ «Укрпошта», святкував 50-річний ювілей.

 

У березні 1967 року на виконання наказу Міністра зв’язку УРСР розпочато реорганізацію Черкаського міського вузла зв’язку, що і стало часом заснування нового поштового підприємства – Черкаського Поштамту, який об’єднав на той час 17 відділень поштового зв’язку.

Окрасою Поштамту стала чудова споруда в самому центрі обласного центру, відома кожному мешканцю нашого міста як Будинок зв’язку, споруджений у 1965 році по проекту фахівців «Дніпроцивільпромбуду»: архітектора С. Рац та конструктора І Бравер.

Особливого розвитку Черкаський поштамт досяг у період 1982-2002 років. У цей час більшість нового в методах обслуговування, технології поштових послуг розроблялося і впроваджувалося в Черкасах. Перші здобуття в області автоматизації виробничих процесів, комп’ютеризації відділень поштового зв’язку та вдосконалення обслуговування клієнтів набувалися саме тут, під керівництвом почесного зв’язківця, кавалера ордена «Знак Пошани» Новікова Сергія Максимовича.

Ми пишаємося багатим досвідом, успіхами і досягненнями Черкаського Поштамту.

Молоде покоління поштовиків своєю наполегливою працею, душею та серцем примножує честь, славу та добрі справи поштової галузі.

Сьогодні ми йдемо шляхом перетворення на сучасне конкурентоспроможне підприємство, що вимагає значних змін – приведення наших відділень у відповідність за принципом зручності для клієнтів, оснащення всієї мережі комп’ютерною технікою, осучаснення технології послуг і навчання персоналу роботі в бізнес-середовищі. Сучасне відділення поштового зв’язку мають стати привабливими та ефективними.

Головні зміни, які очікують клієнтів – це зменшення часу очікування в чергах, скорочення термінів доставки поштових відправлень, впровадження нових посилочних продуктів, розширення спектру фінансових послуг.

З нагоди відзначення пам’ятної для Черкаського Поштамту дати, у відділенні поштового зв’язку №1 відбулося урочисте погашення спеціальним поштовим штемпелем марки з зображенням Будинку зв’язку. Перші пам’ятні відбитки на конверті, присвяченому 50-річчю Черкаського Поштамту, зробили: почесний гість голова Федерації профспілок Черкаської області Шевченко П.В., ветерани галузі: колишній перший керівник обласного підприємства поштового зв’язку «Черкаси пошта» Письменний В.О., колишній начальник Поштамту Новіков С.М. та перший заступник директора Черкаської дирекції ПАТ «Укрпошта» Єзик Р.М.

 

IMG 5959

 

                                                                      Федерація профспілок Черкаської області