20230919 110717

 

У Будинку Дніпропетровського обласного об'єднання профспілок за участі представників галузевих облпрофорганізацій, Дніпропетровського відділення Національної служби посередництва та примирення (НСПП), Федерації організацій роботодавців, облдержадміністрації та міськради відбувся черговий раунд обговорення проєкту Закону «Про колективні трудові спори». Документом, з урахуванням нових реалій, визначено організаційно-правові засади, порядок і способи їх вирішення.

 

Зазначимо, що кілька місяців назад соціальні партнери спільно вже розглядали проєкт цього документу та внесли до нього свої пропозиції, які певним чином були враховані при підготовці даного законопроєкту.

        Відкриваючи захід, голова Обласного об’єднання профспілок Анатолій Яловий підкреслив, що участь у розробці законів, які стосуються насамперед соціальної сфери, оплати та охорони праці, трудових відносин, - профспілки вважають одним з найголовніших своїх завдань. Беруть вони активну участь й у підготовці нового закону про колективні трудові спори. На підприємствах області вирішувати проблемні питання в цілому вдіється у цивілізований спосіб, але мають місце й конфліктні ситуації. А тому треба вдосконалювати відповідне законодавство, щоб забезпечити на сучасному рівні захист прав людей найманої праці.

      Про свої підходи до нового законопроєкту розповіли начальник відділення НСПП у Дніпропетровській області Ігор Чуб, голова Федерації організацій роботодавців Віктор Сергєєв та представники галузевих організацій роботодавців гірничо-металургійного комплексу, харчової промисловості.

20230919 110806

        Від профспілкової сторони   свої пропозиції та зауваження внесли голови обласних профорганізацій – Ольга Валевська (медики), Сергій Козорог (освіта), Світлана Тіницька (харчовики), головний правовий інспектор праці облради профспілки металургів і гірників Ольга Архипова та інші.

        Загалом спільне обговорення законопроєкту продемонструвало зацікавленість сторін у вдосконаленні всіх аспектів трудових відносин і готовність враховувати інтереси роботодавців і найманих працівників. Воно відбулося у конструктивному, діловому дусі. Свої допрацьовані та оформлені пропозиції профспілки і роботодавці найближчими днями надішлють до Національної служби посередництва та примирення.

20230919 110819

                             Прес-центр Дніпропетровського

облпрофобєднання