зал

28 вересня у м.Харків у Палаці Праці  відбулося публічне обговорення  проєкту Закону України «Про колективні трудові спори».

У заході взяли участь представники сторін соціального діалогу Харківської області, а саме Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», Об’єднання профспілок Харківської області, галузевих профспілок, Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної військової адміністрації, а також арбітри та посередники НСПП, викладачі та науковці вищих навчальних закладів міста. Захід відбувався у змішаному форматі, що дало змогу залучити зацікавлених осіб як в очному форматі, так і за допомогою онлайн ресурсів.

Начальник відділення Сергій Лайков  звернувся до учасників заходу з вітальним словом та висловив щирі сподівання на продуктивну дискусію.

Оскільки всі присутні ознайомлені з законопроектом, заступниця начальника відділення НСПП Галина Клочко  акцентувала увагу присутніх на новаціях запропонованої системи вирішення колективних трудових спорів.

Позицію щодо законопроекту висловили заступник голови Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Волков та виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Олександр Колесніков, підкресливши його актуальність і нагальність, а також слабкі сторони.

президиум

Також свої думки та пропозиції висловили голова Харківської обласної організації Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України Лариса Успенська, голова Харківської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України Людмила Пластун, заступник голови Харківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, арбітр НСПП Сергій Борисенко та професор Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця Галина Назарова.

Спільне обговорення законопроєкту свідчить про зацікавленість сторін у вдосконаленні всіх аспектів трудових відносин, необхідність враховувати інтереси найманих працівників і роботодавців.

На завершенні засідання начальник відділення Сергій Лайков подякував всім учасникам заходу за конструктивну співпрацю та активну участь у обговоренні проєкту Закону України «Про колективні трудові спори».

Надані учасниками обговорення пропозиції будуть подані для врахування під час доопрацювання законопроєкту.

жкг

Об’єднання профспілок Харківської області