397132245 1051359609630449 6554649936074052021 n
 
27 жовтня 2023 року відбулося виїзне засідання Президії Федерації профспілок Рівненської області. Воно було приурочено до 75-річчя від дня заснування громадської організації.
 
Спілчани з Рівненщини навідалися до колег з Тернопілля, задля обміну досвідом та ознайомленням з практикою профспілкової діяльності у наших сусідів.
Делегацію профспілчан з Рівного, очолювану Миколою Шершуном, головою Федерації профспілок Рівненської області, зустріли: Андрій Присяжний, голова Тернопільської обласної ради профспілок, Лілія Чернега, голова Кременецької територіальної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Марія Яськевич, директорка Державного навчального закладу «Кременецький професійний ліцей» та Світлана Красовська, голова первинної профорганізації закладу, на базі якого відбувалося виїзне засідання президії ФПО.
Розпочалася зустріч з ознайомчої екскурсії найстаршим професійно-технічним закладом Тернопільщини. Його директорка, Марія Степанівна, наполегливо працює над створенням в закладі комфортних умов, які дають можливість здобувачам освіти реалізовувати себе в суспільному середовищі та бути готовому до вимог сучасності. Вона розповіла гостям про історію ліцею, яка бере початок з 1939 року, відкриттям школи механізації. Сьогодні ж, це – сучасний навчальний заклад державної форми власності, який готує фахівців десяти спеціальностей.
Спілчани відвідали робочі майстерні електро-, газозварювальників, ковалів, оглянули кабінети швачок, вишивальниць. На власні очі побачили роботу сучасних верстатів, оглянули виставкові зали з вишивкою та, надихнувшись красою та витонченістю творінь майстринь, придбали вишивані рушники, сумки-шопери, сорочки для рідних і близьких.
Під час засідання Президії, яке відбувалося на базі закладу, члени Президії Федерації профспілок Рівненської області та запрошені гості поділилися досвідом профспілкової роботи, наголосили на важливості таких зустрічей з колегами з інших областей для налагодження співпраці.
Микола Шершун, голова ФПРО, поділився з колегами-тернополянами, напрацюваннями того, як на Рівненщині ведеться соціальний діалог: влада, роботодавці, профспілки. Як працює тристороння територіальна соціально-економічна рада та ін.
Андрій Присяжний, голова Тернопільської обласної ради профспілок, у свою чергу, розповів про досвід профспілкової роботи у Тернопільській області. Відмітив, що заклад, у якому сьогодні відбувається засідання Президії, є одним з кращих ще і тому, що у ньому на високому рівні працює соціальний діалог та діє Колективний договір – мала Конституція між працівником та роботодавцем.
Також цього дня велика група спілчан була відзначена Почесними грамотами голови Федерації профспілок України та Подяками голови Федерації профспілок Рівненської області.
Обмінявшись сувенірами, колеги-спілчани домовились продовжувати зустрічі у подібному форматі і далі. Задля того, щоб обмінюватись досвідом, розширювати географічні межі та не зациклюватись на досягнутому у власних організаціях. Адже, як говорив класик, варто: «І чужому научатись, і свого – не цуратись»…
Завершили профспілчани візит до Кременця відвіданням величної гори Бона, яка має цікаву та славетну історію, що сягає давніх-давен та стародавнього собору Святого Преображення Господнього.
396689969 1051358709630539 2836792787472213533 n
 
Профінформ ФПО