271fdf6 privatizatsiya
Відбулося засіданні тимчасової комісії Київської облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на чолі із заступником голови Київської ОДА Сергієм Білецьким.

У заході взяли участь Голова Київської обласної ради профспілок Василь Хвостіков, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації Ігор Мещан, Iryna Tofanivska, Lina Shchurevych, Микола Ляшенко, начальник ГУ ПФУ у Київській області Василь Фатхутдінов, представники Фонду державного майна України, Державної виконавчої служби та органів місцевої влади.

Під час засідання основна увага була прикута до боргів державних підприємств, які перебувають у сфері управління Фонду держмайна України.
На сьогодні найбільшим боржником перед Пенсійним фондом являється державне підприємство "Завод порошкової металургії" (м. Бровари), заборгованість якого з відшкодування пільгових пенсій становить понад 44 млн грн.
Начальник ГУ ПФУ в Київській області Василь Фатхутдінов під час свого виступу наголошував на важливості, особливо в період воєнного стану, віднайдення державницького підходу до погашення існуючих боргів та упередження виникнення нових. Для цього робочою групою, в межах наданих повноважень, необхідно здійснювати постійний моніторинг заборгованості та проводити роботу з боржниками стосовно наслідків несвоєчасної сплати внесків.
За підсумками проведеного засідання комісії визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів.