394083375 720627656778314 7078415834470506476 n

Продовжують працювати Тимчасові комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат при районних в місті Києві державних адміністраціях, роботу яких активізовано за ініціативою Київською міськпрофради.

 

Київська міськпрофрада взяла участь у засіданні Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, з платежів до бюджету та Пенсійного фонду України, що відбулося в Печерській РДА в м. Києві.

     Захід провів голова Тимчасової комісії, заступник голови Печерської РДА в  м. Києві Анатолій Невмержицький.

Під час засідання проведено моніторинг стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати на 5 підприємствах-боржниках району та здійснено аналіз щодо причин збільшення боргу (ДП «Готель «Україна»; Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ»; Державний науково-дослідний інститут інформатизації та моделювання економіки;    ДП «НДПІМістобудування»; ПАТ «Готель «Салют»).  

        За результатами засідання керівникам підприємств надано рекомендації взяти до уваги інформацію про персональну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати, у тому числі передбачені законодавством фінансові, адміністративні та кримінальні санкції, а також забезпечити:

-         неухильне виконання взятих зобов’язань щодо погашення заборгованості

із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного соціального внеску та  з   платежів до Пенсійного фонду України;

-         своєчасну виплату поточної заробітної плати;

         - складання (перегляд) графіків погашення заборгованості із заробітної плати з урахуванням фінансових можливостей (прогнозних показників отримання фінансових ресурсів), подання їх на затвердження до райдержадміністрації, а також забезпечення виконання цих графіків;

         - нарахування та виплату працівникам компенсації у зв’язку з несвоєчасною виплатою заробітної плати;

        - активізацію претензійно-позовної роботи з дебіторами та реалізацію відповідних заходів щодо оптимізації виробничих витрат. 

     Довідково: Станом на 01.09.2023, згідно звітних даних, в Печерському районі м. Києва налічується 22 підприємства, які мають заборгованість із заробітної плати перед працівниками. Загальна сума заборгованості на цих підприємствах складає 171,6 млн грн. Найбільшим боржником є ДП «НДІ «Квант» (заборгованість – 115,8 млн грн)

             

                           Відділ соціально-економічних відносин та соціального діалогу Київської міськпрофради