0908765654

У Марійському Духовному Центрі у Чудотворному відпустовому місці Зарваниці 28 жовтня 2023 року відбулося десяте ювілейне паломництво працівників соціальної сфери Тернопільщини.

За традицією, напередодні свого професійного свята, яке відзначається в першу неділю листопада, працівники соціальної сфери з родинами приїхали до відпустового місця на свою Професійну Прощу, щоб подякувати Господеві за отримані ласки та просити перемоги для України, захисту і здоровя для її оборонців, добробуту для народу, успішної і мирної праці.

Участь в ювілейній Прощі взяли делегації працівників соціальної сфери з Хмельницької, Чернівецької, Рівненської, Львівської та Волинської областей.

У Соборі Матері Божої за участі прочан відбулася Архієрейська Божественна Літургія, яку очолили Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк та Єпископ Коломийський Петро Голіней.

0811232323

Митрополит Василій щирими словами привітав учасників професійного паломництва з професійним святом та подякував всім за щоденну працю, ревне служіння українському народові, вручив Митрополичі грамоти і пам’ятні ікони Зарваницької Богородиці, поблагословив і окропив усіх освяченою водою із Зарваницького джерела.

Потім відбулася урочиста академія біля храму Пресвятої Родини. Хор з м. Тернополя чудовим співом привітав учасників Прощі, а працівники соціальної сфери отримали нагороди та почесні відзнаки.

Завершилося паломництво молитвою на Хресній дорозі.

Попросивши в Бога здоров’я, миру, почерпнувши силу і віру з джерела благодаті, просвітивши розум і серце, з душевним спокоєм, Божим благословенням прочани поїхали до своїх домівок, щоб з Християнським духом гідно виконувати свої професійні обов’язки.

 081123 01

Роман ЯЩИЩАК,

голова Тернопільської обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери України