17.11.23

Відділенням НСПП в Миколаївській області 17 листопада проведено засідання круглого столу присвяченого 25-ій річниці з дня утворення Національної служби посередництва і примирення. У заході взяли участь: голова Миколаївської обласної ради профспілок Любов Онищенко, заступник директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної воєнної адміністрації Юлія Нечет, голови галузевих обласних профспілкових організацій, представники позаштатних інституцій Служби – трудові арбітри та незалежні посередники НСПП.

Круглий стіл було розпочато вступним словом начальника відділення НСПП в Миколаївській області Наталії Жуковської, яка передала слова привітання від Голови НСПП Дмитра Кухнюка та першого Голови НСПП, який очолював Службу з 1998 по 2006 роки - Василя Руденка, Голови НАДС Наталії Алюшиної, національного координатора МОП в Україні Сергія Савчука, позаштатного радника Голови НСПП Надії Зарько та першого заступника керівника апарату РНБО Сергія Гербеди.

Начальник відділення НСПП, звертаючись до учасників заходу, зазначила, що Служба працює у тісній співпраці з владою, роботодавцями, профспілками, представниками позаштатного активу НСПП та наголосила на важливості ролі кожного в розвитку соціального діалогу на Миколаївщині. Вона також поінформувала присутніх про зміни в нормативно-правовому та організаційному забезпеченні реформування Служби. Зокрема, підготовку НСПП проєктів нових Законів "Про колективні трудові спори", "Про соціальний діалог в Україні", введення в дію яких сприятиме більш ефективному вирішенню трудових спорів, розвитку соціального діалогу на усіх його рівнях – національному, галузевому та локальному. Забезпечуватиме створення нових можливостей ефективної взаємодії сторін соціального діалогу, як необхідної умови розвитку соціально-трудових відносин, запобігання та вирішення колективних трудових спорів як в умовах воєнного стану так і в мирний час.

Акцентовано увагу учасників, що з нагоди 25-річчя Національної служби посередництва і примирення у межах проєкту «Власна марка» відбулося урочисте спецпогашення поштової марки та конверта Служби.

Під час засідання відбулося урочисте вручення відзнак Національної служби посередництва і примирення.

Наприкінці заходу всі учасники круглого столу висловили слова привітання та вдячності за позитивний досвід співпраці з Відділенням.

Детальніше: https://profrada.mk.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=5094:-25-&catid=5:2011-04-15-10-13-07

 17.11.203

Миколаївська обласна рада профспілок