IMG 8594

"Війна не зупинить жіночий рух у Профспілці працівників агропромислового комплексу України. Обʼєднуємося, зміцнюємо наші ряди, працюємо заради рівного життя та Перемоги!".

 

Мета навчального проекту: відновити сильний жіночий рух у Профспілці, який сприятиме забезпеченню рівних прав і можливостей для всіх працівників і працівниць -членів профспілки агропромислового комплексу України, ефективному профспілковому представництву, вільному від гендерних  упереджень і дискримінації.

З 20 до 24 листопада на Прикарпатті проходять навчальні семінари з головами профспілкових осередків первинних профспілкових організацій. Дві групи профспілкових лідерок, всього 50 осіб, проходять психологічні тренінги, навчаються методам психосоціальної підтримки на робочому місці та відновлення в кризових умовах. Ксенія Лепеха, тренерка з питань психологічної безпеки і добробуту співробітників, амбасадор МОП, експертка з питань недопущення насильства і домагань в сфері праці, авторка програм психосоціальної підтримки на робочому місці «З турботою про себе і кожного»

навчала голів профкомів навичкам виживання в екстремальних ситуаціях , в тому числі,  як триматися, як рухатися вперед, що підсилює, як допомогти, як надати першу психологічну допомогу». Освоювали коректну мову та поведінку з військовими і ветеранами війни, вміння спілкуватися з працівниками, які опинилися в кризових і тривожних обставинах. Впродовж психологічних тренінгів слухачі виконували практичні завдання, приймали участь у тематичних вікторинах, виявляли профспілкових лідерок у своєму середовищі.

Це було пізнавально, необхідно і надзвичайно важливо ! В умовах повномасштабної війни значних змін зазнало трудове законодавство, соціальне страхування і пенсійне забезпечення ,зокрема, що стосується жінок.

Детальніше: http://profapk.org.ua/news/prof_news/3296.html

 

Профспілка працівників агропромислового

комплексу України