oswita 1

Відбулася робоча зустріч начальника відділення НСПП в Івано-Франківській області Романа Баб’юка з головою Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Зоряною Король та її заступницею Уляною Гураль.

Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин у трудових колективах  закладів освіти області , питання забезпечення розвитку соціального діалогу  в умовах воєнного стану  та напрями подальшої співпраці. Також обговорили питання репрезентативності сторін соціального діалогу.

Зоряна Король  повідомила, що стан соціально-трудових відносин в освітніх закладах в цілому залишається стабільним.

Уляна Гураль підкреслила, що навчальний процес адаптовано до умов сьогодення. Проте, існують проблемні питання діяльності окремих навчальних закладів громад в умовах воєнного стану. Роман Баб’юк  зазначив, що фахівцями відділення здійснюються заходи щодо врегулювання розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин у конфліктних ситуаціях, що перебувають на обліку  відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Також наголосив, що у разі виникнення конфліктних ситуацій відділення готове надати оперативну правову допомогу.

За результатами  робочої зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці , спрямованої на розвиток соціального діалогу, вжиття заходів з метою своєчасного реагування на ускладнення стану соціально-трудових відносин та запобігання виникненню колективних трудових спорів конфліктів у закладах освіти.

Джерело: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2991