000499

 

З 17 по 19 вересня 2014 року, за сприянням і кошти Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (далі - Фонд), в навчальному центрі Філії ДП «Антонов» - СЗ «Антонов» відбувся другий етап навчання з питань охорони праці громадських інспекторів з охорони праці.

Головною метою навчання сталa необхідність регулярного проведення громадськими інспекторами з охорони праці профілактичних заходів, спрямованих на попередження нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань та інших випадків загрози здоров’ю працівників, викликаних умовами праці, надання ними конкретної допомоги у розв’язанні питань забезпечення безпечної праці службам охорони праці підприємств.

Як і в першому етапі навчання слухачами стали 17 громадських інспекторів з охорони праці з ДП «Антонов» і 14 із СЗ «Антонов».

Їх навчання було проведено із залученням головних спеціалістів Департаменту з охорони праці Федерації профспілок України, Держгірпромнагляду, інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона згідно з навчально-тематичним планом з питань, «Законодавство України про охорону праці, організації роботи з охорони праці, атестації робочих місць за умовами праці, електробезпека» тощо. 

З лекцією щодо «Здійснення громадськими інспекторами з охорони праці контролю за станом безпеки і умов праці та порядком проведення розслідування нещасних випадків і профзахворювань на виробництві» перед слухачами виступив начальник управління охорони праці і здоров’я Міськпрофради - Якібчук В.В. Також з темою: «Безпека праці в галузі та основні вимоги до безпеки виробничого обладнання та технологічних процесів підвищеної небезпеки» навчання провів головний технічний інспектор праці ЦК ПАУ  Ліщинський С.М.

По закінченню навчання, для отримання практичних навиків, слухачам була надана можливість відвідати виробничі підрозділи на СЗ «Антонов» цех 18, а на ДП «Антонов» цехи 05, 17 і 18.

За підсумками навчання після проведеної атестації всі слухачі отримають відповідні посвідчення. Всього за 2013 і 2014рр., на цих підприємствах навчання з питань охорони праці пройшли 63 профактивісти.

 

Профспілка авіабудівників України