Семинар-2

На базі Харківської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України (голова Алла Макеєва) проведено виїзний семінар для  керівників членських профспілкових організацій та працівників апарату Об'єднання профспілок Харківської області. Учасники заходу мали змогу ознайомитися із роботою адміністрацій та профспілкових комітетів Харківського підприємства автобусних станцій та Публічного акціонерного товариства «ХАТП -16363».

Харківське підприємство автобусних станцій засноване 21 травня 1969 р. На момент заснування до складу підприємств входив Центральний автовокзал, дві автостанції м. Харкова і 23 автостанції області.

Як повідомив голова правління підприємства, заслужений працівник транспорту України, член-кореспондент транспортної Академії України Георгій Гузненков, на цей час до складу ПАТ «Харківське підприємство автобусних станцій» входить 33 автостанції та 2 касово-диспетчерських пункти, які розташовані у м. Харкові та 26 населених пунктах області.

Підприємством укладено понад 200 договорів з автомобільними перевізниками про організацію продажу квитків на автобуси та надання послуг на автостанціях. За цими договорами автостанціями області обслуговується 31 міжнародний маршрут, майже 200 міжміських та 300 приміських маршрутів.

У середньому за день від автостанцій здійснюється 2,5 тис. рейсів, якими відправляється понад 20 тис. пасажирів.

Для надання якісних послуг на автостанціях міста Харкова та області організована робота 69 кас продажу квитків. Пасажири можуть користуватися послугами залів очікування, камер схову (на 32 автостанціях), довідкових бюро (на 6 автостанціях), кімнат матері та дитини (на 9 автостанціях), аптечних кіосків (на 2 автостанціях), пунктів торгівлі та громадського харчування, громадських вбиралень тощо.

У дні підвищеного пасажиропотоку на автостанціях організовується робота додаткових кас. Для забезпечення перевезення всіх пасажирів, бажаючих здійснити поїздку, організовуються додаткові автобусні рейси.

На Харківській АС-1 («Центральний автовокзал»), на якій побували учасники семінару, організована робота міжнародної каси, в якій можна придбати квитки на регулярні автобусні рейси до міст Німеччини, Італії, Австрії, Іспанії, Голландії, Англії, Франції, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Чехії, Угорщини та інших країн

Підприємством проводиться комплекс робіт по підвищенню благоустрою та естетичного рівня оформлення автостанцій. В 2013 р. заваршено першу чергу реконструкції Харківської автостанції №6. На сьогоднішній день значно підвищені її пропускні можливості, покращена якість автостанційних послуг.

На всіх автостанціях, де це було необхідно та можливо з урахуванням їх архітектурних особливостей, обладнані пандуси для зручного пересування пасажирів з візками і сумками на колесах, а також для забезпечення безперешкодного пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями.

У 2012 році Міжнародним економічним рейтингом «Ліга кращих» ПАТ «Харківське підприємство автобусних станцій» було визнано лідером серед підприємств України за профілюючим видом діяльності «Функціонування інфраструктури автомобільного та міського транспорту», а за вагомий внесок у розвиток Харківської області директор підприємства Гузненков Г.О. відмічений найвищою нагородою Харківської області – почесною відзнакою Харківської обласної ради «СЛОБОЖАНСЬКА СЛАВА».

Голова профкому підприємства Вікторія Володіна наголосила на тісній співпраці адміністрації та профспілкового комітету для виконання всіх положень колективного договору, що дає можливість всім працівникам одержувати додаткові пільги та гарантії.

Харківське автотранспортне підприємство № 16363 створене 1 серпня 1984 для транспортного обслуговування Роганського промислового вузла Орджонікідзевского району м.Харкова. Сьогодні тут впроваджуються передові методи перевезень, нові інформаційні технології: обробка інформації з використанням локальної обчислювальної мережі, пошук замовників в Інтернеті, автоматизація внутрішнього документообігу.

Для більш ефективної роботи з організації процесу перевезень, оптимізації транспортних потоків на підприємстві був створений перший в області логістичний центр.

"АТП-16363 має свою територію, на якій знаходяться авторемонтні майстерні, станція технічного обслуговування автомобілів VOLVO та напівпричепів SCHMITZ, мийка автомобілів, - говорить голова наглядової ради Публічного акціонерного товариства «ХАТП-16363» Михайло Стреляний. - В нашому підприємстві працюють висококваліфіковані фахівці, що забезпечують чітку роботу автомобілів у взаємодії з вантажовідправниками і вантажоодержувачами товару. Підприємство надає наступні послуги: завантаження автомобілів (кругорейси, завантаження в одну сторону), технічне обслуговування, ремонт, передрейсові огляди (технічний, медичний), мийка автомобілів. При підприємстві є кафе. Можливий відстій автомобілів на охоронюваній території підприємства в очікуванні завантаження автомобілів".

ПАТ «Харківське АТП-16363» - компанія, яка створила власний позитивний бренд сталого та надійного партнера. Успішно працюючи на ринку автотранспортних послуг, підприємство направлено на подальший розвиток.

Багаторічний досвід роботи на ринку вантажних автоперевезень всіх фахівців АТП, починаючи від рядового механіка або водія і закінчуючи директором, дозволяє забезпечувати гарантовану якість послуг з транспортування вантажів. "А це, в свою чергу, є гарантом стабільності і в самому трудовому колективі, - наголошує голова профкому підприємства Валентина Гребенюк. – Ми маємо всі підстави із впевненістю дивитися у майбутнє".

Учасники семінару мали можливість переконатися, що і у наш складний і непередбачувальний час, завдяки тісній співпраці адміністрації та профкому, є реальна можливість не лише "виживати", а й розвиватися, успішно виконувати не лише виробничі завдання, а й вирішувати соціальні проблеми.

Враховуючи високі показники в роботі та тісну співпрацю із профспілками, Голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко вручив керівникам підприємств Почесні грамоти ОПХО.

Об'єднання профспілок Харківської області

Семинар-1