DSC04117

 

Запорізька обласна рада профспілок 25 листопада 2014р. спільно з міським управлінням культури, департаментами освіти і науки, культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації провели нараду з питань організації та проведення новорічних та різдвяних свят для дітей та підлітків Запорізької області.

У нараді взяли участь керівники закладів культури, голови обласних організацій профспілок, фахівці в галузі культури відповідних відомств.

Відкриваючи нараду, голова Запорізької обласної ради профспілок Віктор Сластьон окреслив питання з проведення святкових заходів для дітей та підлітків, напрямки роботи як в закладах культури так і в навчальних установах області, особливо наголошуючи на безпечному  проведенню свят ялинки.

       Завідуючий відділом облпрофради Анатолій Черепєхін проінформував про роботу творчих  колективів, які працюють над створенням новорічних свят для маленьких глядачів біля ялинки, та спектаклів і музичних казок, які будуть проходити  в глядацьких залах. Окреслив перелік питань, які треба внести до постанови президії облпрофради.

       Учасниками наради було запропоновано включити в постанову Президії облпрофради рекомендації щодо організації зимових таборів для учасників художньої самодіяльності, які будуть приймати участь у проведенні новорічних свят, а також  розглянуті інші питання що хвилюють керівників закладів культури.

       У виступах директора палацу культури металургів ТОВ "Соціальні ініціативи Запоріжжя" ВАТ "Запоріжсталь" Миколи Володькова, спеціалістів департаментів освіти і науки Василя Панченка, культури і туризму Галини Нешти, голови профкому Запорізької філармонії Світлани Івко висвітлені підходи по важливішому питанню -  забезпеченню безпечних умов проведення свят новорічної ялинки. З цього питання також виступив головний технічний інспектор праці профспілок Микола Чос.

       Представники обласних  організацій профспілок мали можливість поспілкуватися з керівниками закладів культури, обговорити перелік питань, які турбують членів профспілок відносно відвідування святкових заходів для дітей.

       Інформація, отримана керівниками закладів культури, дасть змогу більш якісно підготуватися до проведення новорічних свят.

 

 

Запорізька обласна рада профспілок