IMG 8

 

Ще 1991 році Центр жіночого Глобального Лідерства ініціював проведення кампанії щороку в період з 25 листопада по 10 грудня. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

 

Підтримуючи ідею кампанії, днями в Чернігові було проведено круглий стіл “Протидія насильству в сім'ї: реалії і перспективи у світі та в Україні”. Організаторами заходу виступили Навчально-науковий інститут права та соціального забезпечення Чернігівського національного технологічного університету (ЧНТУ), Навчально-методичний центр профспілок, Чернігівська обласна організація Спілки жінок України та ін.

 

IMG 8735

 

Учасників круглого столу привітали Оксана Сердюк — директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту ОДА; Ольга Тополь — доктор філософських наук, завідувач та професор кафедри соціальних наук і технологій; Ірина Дорожкіна — директор П”НМЦ” профспілок, голова обласної організації Спілки жінок України.

 

На засіданні круглого столу виступили Катерина Кальницька — кандидат психологічних наук, доцент, голова Чернігівського відділення Асоціації політичних психологів України, член правління АППУ, член правління ГО “Спілка жінок м. Чернігова”, доцент кафедри соціальних наук і технологій ЧНТУ, позаштатний викладач НМЦ профспілок; Тетяна Кузнєцова-Молодчая — директор міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді; Інна Чистенко — практичний психолог загальноосвітньої спеціалізованої школи фізико-математичного профілю №12, позаштатний викладач НМЦ профспілок та інші.

 

IMG 8744

 

Спектр проблем, що були розглянуті на круглому столі був надзвичайно широким. Зокрема підіймалися питання:

  • використання соціально-психологічних технологій роботи з жінками-жертвами насильства в сім'ї та чоловіками-кривдниками,
  • профілактики насильства
  • психологічних моделей взаємин “жертва-насильник”
  • впровадження корекційно-розвивальних занять щодо попередження домашнього насильства.
  • IMG 8856

 

Окрім того, були проведені майстер класи: “Корекційні програми для дівчат та жінок, які пережили насильство в сім'ї або належать до групи ризику”, “Сім'я — простір без насильства”, “Профілактика насильства в сім'ї” та “Попередження насильства в сім'ї шляхом проведення корекційно-розвивальних занять з підлітками групи ризику”.

 

IMG 8743

 

Віталій Копиш