34

 

Шановні краяни!

 

   Права людини є основною цінністю громадянського суспільства, фундаментом його демократичного розвитку.

   З нагоди Міжнародного дня прав людини профспілки постійно привертають увагу влади, політиків та громадськості до проблем дотримання соціальних і трудових прав громадян.

   Сьогодні кожен четвертий українець знаходиться за межею бідності, а у Тернопільській області – майже половина населення. Навіть працююча людина за свою мізерну заробітну плату не завжди здатна придбати найнеобхідніше: продукти харчування, медикаменти, одяг, оплатити енергоносії та комунальні послуги, не кажучи вже про житло та інші потреби.

   Від нової влади, якій видав мандат довіри Майдан, ми очікуємо сьогодні реформ не за рахунок чергового «затягування пасків», а реальних кроків в економіці для зупинення спаду і збільшення обсягів виробництва, стабілізації валютного ринку, викорінення корупції та тіньової економіки.

   Держава, яка стала на шлях євроінтеграції, повинна мати бажання і волю вже зараз діяти по-європейськи, за законами добра і справедливості, дбаючи в першу чергу про трудівників, що не проїдають, а створюють блага.

   Ситуація на Тернопільщині є прямим відображенням соціально-економічних проблем України в цілому: знижується рівень зайнятості в економіці області, стримується ріст заробітної плати, зростає травматизм на виробництві.

   Аби покращити існуючий стан справ, профспілки закликають державні органи влади, політичні сили краю, громадські організації та простих громадян об’єднати зусилля для реалізації конституційних прав і свобод людини. Лише згуртована позиція та спільні дії зможуть стати запорукою дотримання соціальних і трудових прав працівників, забезпечити зростання добробуту населення.


                          З повагою –

 

                      Голова обласної
                      ради профспілок                                                  Андрій Присяжний