СУДНО

Істотним ударом по конституційним, соціальним і трудовим правам наших співгромадян буде навіть не сама урядова програма, ухвалена Верховною Радою, а те, що стоїть за нею на 46 сторінках таблиць і змін до існуючих законів, які стануть доволі болючими для людини праці. Про це заявив перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк на Пленумі ЦК Профспілки працівників суднобудування України.

Дуже важливо, підкреслив він, щоб профспілки не тільки відреагували на ці намагання Уряду, але зробили це консолідовано. Треба, щоб ті, хто розробляє та ухвалює такі антисоціальні рішення, бачили, що проти спроб обмежити права працівників виступають не одна людина, не одне підприємство, навіть не одна профспілка. Тільки спільними зусиллями можна зупинити цей антисоціальний наступ, упевнений Сергій Кондрюк.

СУДНО1

Заступник Голови ФПУ запропонував простий, але дуже ефективний варіант впливу на владу. «Якщо кожний працівник, кожний член профспілок надішле на адресу Адміністрації Президента, Верховної Ради та Уряду коротку листівку з «подякою» за ті ноу-хау, які зроблять і без того складне життя людини праці ще гірше, то, сподіваюсь, там все ж мають задуматися над наслідками цих рішень, - зазначив він. – Перш за все, треба надіслати цю листівку на адресу Президента України. Саме він буде підписувати чи не підписувати урядову програму. У кожній області є партійні осередки парламентських фракцій. Якщо ви принесете їм мішок звернень від обурених людей, скоріш за все, вони все ж передадуть його вгору».

Сергій Кондрюк наголосив на тому, що вихід із політичної, соціально-економічної кризи може бути тільки в консолідації всіх здорових сил суспільства. Профспілки, на його думку, в цьому процесі можуть і повинні бути в авангарді. «Як після 22 грудня почне рости день, буде більше світла, так і шанси на відродження та розвиток профспілкового руху будуть все збільшуватись», - образно зазначив він.

На Пленумі ЦК Профспілки працівників суднобудування України з доповіддю «Про соціально-економічний стан галузі. Заходи подальших дій щодо захисту трудових та соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки» виступив Голова Профспілки Микола Бутенко.

Обговоривши доповідь, члени ЦК виступили з низкою конкретних і конструктивних пропозицій. Серед них – звернутися до Кабінету Міністрів України щодо реалізації раніше прийнятих законів стосовно підтримки вітчизняного суднобудування та відповідних програм, розробити програму поновлення Військово-морських сил України щодо побудови нових кораблів та модернізації діючих, зрушити з мертвої точки проблему визначення зі сторони державних структур – підписантів Галузевої угоди.

СУДНО2

Учасники засідання також обговорили питання «Про стан виконання Галузевої угоди в 2013 – 2014 році та правові аспекти застосування Генеральної і Галузевої угод у колдоговірній роботі на 2015 рік», «Про проведення звітно-виборної компанії в Профспілці в 2015 році» та інші.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ