DSC00986

 

У Харківському соціально-економічному інституті 17 березня 2015 року відбулося традиційне засідання в «Профспілковій вітальні». На зустріч з членами Молодіжної ради Об’єднання профспілок Харківської області, активістами молодіжних профспілкових організацій і студентами профспілкового внз прийшли представники Національної служби посередництва і примирення: Дорожко Олександр Михайлович - начальник відділення НСПП у Харківській області, Безсонова Марія Вікторівна- завідувач сектора правового забезпечення відділення НСПП в Харківській області.

 

DSC00998

 

У ході зустрічі Олександр Дорожко розповів про Національну службу посередництва і примирення, історію її створення, цілі і завдання роботи, ознайомив із такими напрямками роботи НСПП, як сприяння вирішенню колективних трудових спорів, запобігання їх виникненню, прогнозування розвитку соціально-трудових відносин та забезпечення здійснення соціального діалогу, навів приклади здійснення посередництва і примирення під час вирішення колективних трудових спорів із практики роботи відділення НСПП в Харківській області. Була акцентована увага на такому напрямку роботи НСПП, як прогнозування виникнення колективних трудових спорів (конфліктів). Також був висвітлений такий напрямок роботи відділення, як проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців на територіальному рівні відповідно до положень Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

 

DSC 3030

 

Профспілкова молодь з цікавістю слухала досвідчених представників Національної служби посередництва і примирення, які ділилися досвідом практичної діяльності відділення НСПП в Харківській області щодо вирішення колективних трудових спорів та врегулювання випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин. Відбулася відверта розмова про особливості роботи в умовах сучасності, позитивні результати в системі запобігання виникненню колективних трудових спорів та вирішення конфліктів, які стають можливими завдяки ефективній взаємодії відділення з профспілковими організаціями.

Присутні обмінялися думками про подальшу спільну співпрацю, висловили впевненість, що вона матиме позитивний вплив на підвищення рівня правової культури молоді з питань застосування колективних форм захисту трудових прав і соціально-економічних інтересів.

 

DSC 3037

 

Зустріч з представниками відділення Національної служби посередництва і примирення у Харківській області викликала великий інтерес у представників молодіжних профспілкових організацій та студентської аудиторії.

 

Факультет підвищення кваліфікації профспілкових кадрів ХСЕІ