школярі

 

Позиція профспілок і роботодавців Закарпаття

 

Голова Закарпатської обласної ради профспілок Іван Король та голова обласного об’єднання роботодавців «Закарпаття» Володимир Панов надіслали звернення  до Президента України Петра Порошенка.

«Звернутися до Вас, - сказано у зверненні, - змушує ситуація, яка склалася з оздоровленням дітей та підлітків, вірніше з відсутністю необхідних коштів для проведення цієї роботи.

Як відомо, 28 грудня минулого року Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо загальнообов’язкового соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», яким не передбачено часткове фінансування  оздоровлення дітей застрахованих осіб в дитячих оздоровчих закладах за рахунок коштів Фонду соціального страхування.

Прийняття цього закону поставило під загрозу оздоровлення дітей та підлітків, оскільки фінансові можливості профспілкових об’єднань та батьків не дозволяють забезпечити повноцінне культурне обслуговування підростаючого покоління.

Тільки в Закарпатській області дефіцит коштів, які виділяв Фонд соцстраху на оздоровлення дітей, склав у цьому році понад 20 мільйонів гривень. А це означає кількість оздоровлених дітей буде зменшена в рази.

У зв’язку з цим обласна рада профспілок та обласне об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття» звертається до Вас, шановний Петре Олексійовичу, як гаранта Конституції, ініціювати внесення змін до Закону України №77 від 28 грудня 2014 року  про відновлення часткового фінансування  дитячого оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування України», - зазначено у зверненні  голови Закарпатської обласної ради профспілок Івана Короля та голови обласного об’єднання роботодавців «Закарпаття» Володимира Панова.

 

 

Сергій Баранчиков

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

 Закарпатської обласної ради профспілок