DSC04194

 

З лютого по березень в колективах підприємств лісового господарства Хмельницької області проводилися конференції, на яких підбивалися підсумки виконання колдоговорів за минулий рік, укладалися на 2015-й. Про виконання звітували керівники підприємств і голови профкомів. Зазначалося, що торік колективи працювали стабільно й досягли певних результатів.

Діяльність спрямовувалася на виконання програм «Ліси України», «Діброва».

Протягом року заліснено 32,63 тис.га, в т.ч. 5,2 тис.га – нових лісів. Реалізація продукції зросла більш, ніж на 31%, найбільше – в Ізяславському, Шепетівському, Старокостянтинівському лісгоспах, Хмельницькому лісомисливському господарстві. На лісогосподарські роботи підприємствами використано понад 70 млн.грн, з яких з держбюджету – лише 5,3 млн.грн. або 8%.

Зарплата штатного працівника збільшилася майже на третину і становить 3952 грн. Найвища - в Ізяславському (4314 грн.), Шепетівському (5016 грн.), Славутському (4464 грн.) лісгоспах. Зростала і чисельність працюючих, зокрема, в Ярмолинецькому лісгоспі – на 30 осіб.

За минулий рік на заходи з охорони праці (споруди обігріву працюючих, спецодяг, спецвзуття, навчання) витрачено 3,8 млн.грн. Варто зазначити, що підприємства спрацювали без випадків виробничого травматизму.

При укладанні колдоговорів на 2015 рік, завдяки покращенню фінансового стану підприємств, збільшені розміри премій, а також асигнування на соціальні виплати. Словом, взято непоганий старт.

В роботі конференцій брали участь начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Лісовий, заступники Володимир Хоптинець, Володимир Колесник, Олександр Семенець і голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства України, Заслужений працівник профспілок України Тамара Ковальчук.

 

 

Прес-центр Федерації профспілок

Хмельницької області