DSCN0487

 

15 квітня 2015 року відбулася IV звітно-виборна профспілкова конференція Київської міської профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості. Понад 100 делегатів зібралися для того, щоб підбити підсумки роботи за останні 5 років і обрати керівні органи Київської профспілки енергетиків.

У роботі конференції взяли участь заступник голови ФПУ Сергій Кондрюк, голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник, голова Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України Сергій Шишов.

Зі звітною доповіддю про роботу Київського міського комітету профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості за період 2010-2015 рр. виступив її голова Олександр Тищенко.

 

DSCN0547

 

На початку виступу він підкреслив, що протягом останніх років трудовим колективам, профспілковим організаціям доводилося працювати у складних соціально-економічних умовах. У цей складний час робота Профспілки була спрямована на захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників шляхом забезпечення гідного рівня оплати праці, своєчасної виплати заробітної плати, здійснення контролю за дотриманням трудового законодавства та охорони праці. Залежно від ситуації на перше місце ставилося вирішення найбільш нагальних питань: погашення заборгованості по зарплаті, виконання та укладення колективних договорів, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту іт.і.

У ході обговорення доповідей делегати та гості конференції відзначили, що комітет та виборні профспілкові органи всіх організаційних ланок в умовах кризових явищ у соціально-економічній сфері та змін в суспільно-політичному житті вживали заходів для захисту соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки, сприяли роботі навчальних закладів і установ освіти, спрямовували свою діяльність на розв’язання проблем спілчан, підвищення мотивації профспілкового членства, зміцнення структури Профспілки.

Постановою конференції окреслено першочергові завдання щодо здійснення захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки, збереження розмірів оплати праці, соціальних гарантій працівників галузі та удосконалення діяльності організаційних ланок.

Роботу комітету Київської профспілки енергетиків визнано задовільною.

Головою Київської міської профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості одноголосно було переобрано Олександра Тищенка, заступником Юрія Бондаренка.

Було також обрано новий склад міського комітету, ревізійну, статутну комісії профспілки та їхніх голів.

Конференція постановила:

- використовувати всі можливості для здійснення головної функції профспілки – захисту трудових прав та соціально-економічних прав працівників, створенню здорових і безпечних умов праці;

- проаналізувати та узагальнити пропозиції, які висловлені на IV звітно-виборній конференції профспілки з метою розробки відповідних заходів для їх запровадження в подальшій роботі. На їх основі подати звернення у відповідні органи державної влади та місцевого самоврядування;

- звернутися до Федерації профспілок України ЦК «Укрелекропрофспілки» з клопотанням запропонувати Кабінету Міністрів України, Федерації роботодавців України, як сторонам соціального діалогу, розробити та направити Верховній Раді спільні пропозиції щодо змін законодавчих актів стосовно змін у трудовому законодавстві, особливо з оплати праці, в тому числі закласти право встановлення мінімальної зарплати в Генеральній та Галузевій угодах, а не в Держбюджеті України.

 

DSCN0488

 

Тетяна РУБАН,

головний спеціаліст управління організаційно-масової роботи,

кадрового забезпечення і загальних питань

Міськпрофради