зее

 

 

Спеціальну державну програму з розробки та освоєння альтернативних видів палива вже найближчим часом повинен винести Кабмін на затвердження Верховної  Ради.

Інакше Україна може опинитися перед енергетичною катастрофою - ця думка  підсумувала низку ініціатив від профспілковців Рівненщини, які були висловлені народному депутату Сергію Євтушку головою ФПО Миколою Шершуном.

 Узагальнюючи пропозиції, висловлені  на засіданні VI Ради ФПО її членами, він  наголосив - у владних структурах повинні зрозуміти, що для простих українських сімей оплата тисячі кубометрів газу за ціною 7 тис.грн - це просто нереально. Бюджети сімей із середнім достатком цього не витримають. Інша річ, якщо для потреби населення буде використаний газ вітчизняного видобутку. Ціна його у 3 тис.100 грн – цілком прийнятна. Тоді й система субсидій спрацює якнайкраще для людей.

 А ще - очевидний резерв у використанні альтернативних видів палива-технологічної тріски, торфобрикетів, енергетичної верби і пелетів  з неї. Все це виготовляти можна у нас на Рівненщині, налагодивши виробництво у найкоротші терміни. Таких підходів до вирішення проблеми не обминути, тож треба діяти. Бо хто стукає - тому відкривають.

                                                                              

 Інформаційно-аналітичний центр

Федерації профспілок Рівненської області